Τζακ Στρο : Η μεταφορά της εξουσίας στους Ιρακινούς θα ενισχύσει την ασφάλεια

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2003 11:04
A- A A+

Η μεταφορά της εξουσίας στους Ιρακινούς θα ενισχύσει την ασφάλεια στο Ιράκ και θα συμβάλει στην ενότητα της χώρας, τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο.

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι μιά πιο ραγδαία πολιτική διαδικασία θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ασφάλειας», τόνισε ο Στρο, που επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τη Βαγδάτη.

Ο επικεφαλής του Foreign Office, παραδέχθηκε ότι η ασφάλεια παραμένει δύσκολη υπόθεση στο Ιράκ, καθώς από το τέλος του πολέμου έχουν σκοτωθεί 183 Αμερικανοί στρατιώτες. «Αλλά είμαι πολύ σαφής ότι οι συνδυασμός της πολιτικής διαδικασίας και των στρατιωτικών προσπαθειών θα εγγυηθεί την μετάβαση της εξουσίας ως τα τέλη Ιουνίου και το Ιράκ θα είναι ένα καλύτερο μέρος ως αποτέλεσμα αυτής της μετάβασης», πρόσθεσε ο Στρο.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη ημεριμηνία για την αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων από το Ιράκ, καθώς, όπως είπε, το καθεστώς των ξένων στρατευμάτων θα αποτελέσει αντικείμενο συνομιλιών με τις ιρακινές αρχές.

«Μπορώ να πω ότι θα μείνουμε όσο καιρό επιθυμούν ο λαός και η κυβέρνηση του Ιράκ και υπάρχει δουλειά για εμάς», τόνισε ο Στρο.

Η Βρετανία έχει στείλει στο Ιράκ 9.800 στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί κυρίως στην περιοχή της Βασόρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή