«Μόνη λύση η παραίτησή μου», λέει ο Εντβαρντ Σεβαρντνάτζε

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2003 12:05
A- A A+

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Γεωργίας, Εντβαρντ Σεβαρντνάντζε, τόνισε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι η απόφασή του να παραιτηθεί δεν ήταν εύκολη, αλλά ήταν η μόνη λύση.

«Η λήψη μιάς τέτοιας απόφασης δεν ήταν εύκολη, αλλά ήταν η μοναδική λύση», τόνισε ο Σεβαρντνάντζε.

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας επισκέφτηκε σήμερα την Καγκελαρία (έδρα της προεδρίας) για να αποχαιρετίσει τους συνεργάτες του και να παραλάβει τα προσωπικά του έγγραφα και τα βιβλία που χρειάζεται -όπως είπε-για να γράψει τα απομνημονεύματά του.

«θα πρέπει να γραφούν πολλά άρθρα για να εξηγηθούν οι λόγοι της παραίτησης Σεβαρντνάντζε», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας.

Ο Σεβαρντνάντζε αρνήθηκε να πει σε ποιόν από τους τρείς υποψηφίους διαδόχους του θα δώσει την υποστήριξή του. «Μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ τους. Ενας να γίνει πρόεδρος, ο άλλος πρωθυπουργός και ο τρίτος πρόεδρος της Βουλής», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Μιχαήλ Σακασβίλι, την Νινό Μπουρτζανάντζε και τον Ζουράμπ Ζβάνια.

«Δεν θα δώσω την υποστήριξή μου σε κάποιον από τους τρείς γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο αφού θα οδηγούσε σε διάσπαση την ομάδα», είπε ο Σεβαρντνάντζε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή