Στο πλευρό της Γεωργίας ΗΠΑ και Ρωσία

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2003 17:13
A- A A+

Τηλεφωνική συνομιλία με την προσωρινή πρόεδρο της Γεωργίας Νινό Μπουρτσανάντζε, είχε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Ο κ. Μπους διαβεβαίωσε την κ. Μπουρτσανάντζε ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν τη Γεωργία ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη χώρα. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τη Γεωργία να διασφαλίσει τη σταθερότητα και τις δημοκρατικές αξίες στη χώρα», τόνισε η κ. Μπουρτσανάντζε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Η κ. Μπουρτσανάντζε συμπλήρωσε ότι κατά τη συνομιλία της με τον αμερικανό πρόεδρο εθίγη και το θέμα της οικονομική κρίσης στη Γεωργία και πρόσθεσε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι διεθνείς οργανισμοί θα βοηθήσουν τη Γεωργία».

Στο μεταξύ, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ έκανε σήμερα έκκληση να βρεθεί γρήγορα μια συνταγματική λύση στην πολιτική κρίση στη Γεωργία. «Μας ενδιαφέρει να βρεθεί γρήγορα μια συνταγματική λύση», τόνισε ο κ. Ιβανόφ και πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο «είναι προς το συμφέρον της Γεωργίας, της Ρωσίας και ολόκληρης της περιοχής του Καυκάσου». Ο κ. Ιβανόφ επισήμανε επίσης ότι «η Γεωργία χρειαζόταν και ακόμα χρειάζεται οικονομική και πολιτική βοήθεια» και υποσχέθηκε πως η Ρωσία θα προσπαθήσει να προσφέρει αυτού του είδους τη βοήθεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή