Στο Ιράκ ο Σαντάμ, αλλά αδύνατον να εντοπιστεί

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2003 18:52
A- A A+

Στο Ιράκ εξακολουθεί να βρίσκεται Σαντάμ Χουσέιν ωστόσο τίποτε δεν αποδεικνύει ότι διευθύνει τον ανταρτοπόλεμο κατά των δυνάμεων της Συμμαχίας, δήλωσε σήμερα αμερικανός στρατηγός Ρέιμοντ Οντιέρνο ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τον εντοπισμό του πρώην ηγέτη του Ιράκ.

«Γνωρίζω ότι μετακινείται πολύ, ότι δεν μένει στο ίδιο μέρος», σημείωσε ο στρατηγός Οντιέρνο, διοικητής της 4ης Μεραρχίας Πεζικού του αμερικανικού στρατού στο Τικρίτ, γενέτειρα του Σαντάμ.

Στο ερώτημα για το αν ο τέως ιρακινός δικτάτορας βρίσκεται ακόμη στο Ιράκ, ο αμερικανός στρατηγός απάντησε: «Απ'όσο γνωρίζω, ναι» και παραδέχθηκε ότι δεν έχει γίνει καμία σημαντική πρόοδος σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό του.

«Δεν υπάρχουν σπουδαίες εξελίξεις όσον αφορά τον τόπο όπου βρίσκεται και απ' όπου πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να δρα. Δεν έχω ενδείξεις που να αφήνουν να εννοηθεί ότι ελέγχει κατά κάποιον τρόπο τις επιχειρήσεις των ανταρτών», επισήμανε ο στρατηγός Οντιέρνο.

Ο Σαντάμ, ο οποίος έχει επικηρυχθεί από τις αμερικανικές δυνάμεις για 25 εκατομμύρια δολάρια, εξακολουθεί να διαφεύγει εδώ και σχεδόν οκτώ μήνες μετά την πτώση του καθεστώτος του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή