Κλειστή η βρετανική πρεσβεία στη Βουλγαρία για λόγους ασφαλείας

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2003 07:10
A- A A+

Κλειστή είναι από σήμερα η πρεσβεία της Βρετανίας στη Βουλγαρία, για λόγους ασφαλείας, μία εβδομάδα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στη γειτονική Τουρκία, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 30 άνθρωποι.

Αξιωματούχος του Foreign Office, ανακοίνωσε, ότι η βρετανική πρεσβεία στη Σόφια θα παραμείνει κλειστή για 24 ώρες. Δεν διευκρίνισε όμως τι είδους απειλή οδήγησε στην απόφαση αυτή. «Θα είναι κλειστή για μία ημέρα και θα εκτιμήσουμε την κατάσταση. Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα μετά από πληροφορίες που λάβαμε», είπε.

Στις 14 Οκτωβρίου το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδόσει ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς, που σκοπεύουν να επισκεφθούν στη Βουλγαρία, μέσω της ιστοσελίδας του. «Πιστεύουμε ότι υπάρχει αυξημένη γενική απειλή για τους βρετανικούς οργανισμούς από τη διεθνή τρομοκρατία, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες της περιοχής», αναφερόταν στο κείμενο αυτό.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, έχει κατηγορήσει τη Βρετανία ότι δεν μοιράζεται τις πληροφορίες που διαθέτει για πιθανές μελλοντικές επιθέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή