Γεωργία : Στις ΗΠΑ βασίζει τις ελπίδες του ο υποψήφιος πρόεδρος Σακασβίλι

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2003 11:06
A- A A+

Η Γεωργία υπολογίζει στις ΗΠΑ για οικονομική βοήθεια και εγγυήσεις ασφαλείας, δήλωσε ένας από ισχυρούς άνδρες του νέου καθεστώτος της χώρας και υποψήφιος για την προεδρία, Μιχαήλ Σακασβίλι.

«Τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντά μας συνδέονται με τη Ρωσία, αλλά ο πρώτος εγγυητής της ασφάλειάς μας είναι οι ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Σαακασβίλι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Ιζβέστια».

«Εξυπακούεται ότι εάν βρούμε στη Ρωσία αυτές τις εγγυήσεις ασφαλείας, δεν θα έχουμε καννένα λόγο να απομακρυνθούμε από αυτήν», πρόσθεσε.

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα έκανε εάν γνώριζε ότι πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην Μόσχα και την Ουάσινγκτον, ο Σαακασβίλι τόνισε ότι «η Αμερική μπορεί να μας δώσει χρήματα, ενώ η Ρωσία όχι. Ομως η Ρωσία μπορεί να αλλάξει το καθεστώς με τις βίζες», πράγμα που όπως είπε θα διευκόλυνε τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ Μόσχας και Τιφλίδας.

Ο Σακασβίλι, τον οποίο η εφημερίδα χαρακτηρίζει «ρωσόφοβο», επανέλαβε την επιθυμία του να συνεννοηθεί με την Μόσχα. «Προτεραιότητά μας είναι να βρούμε μια κοινή γλώσσα με τη Ρωσία», είπε.

Ο Σακασβίλι, είναι ο μοναδικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία της Γεωργίας στις 4 Ιανουαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή