Συναντήσεις Ιβανόφ με τους ηγέτες αυτόνομων περιοχών της Γεωργίας

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2003 14:17
A- A A+

Συναντήσεις με τους ηγέτες των αυτόνομων περιοχών της Γεωργίας -της νότιας Οσετίας, της Αμπχαζίας και της αυτόνομης δημοκρατίας της Αντζαρίας- θα έχει αύριο ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το βασικό θέμα των επαφών θα είναι η κατάσταση στη Γεωργία», δήλωσε ο Αλεξάντρ Ιακοβένκο, εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιταρ-Τας.

Ο κ. Ιβανόφ θα συναντηθεί με τον αυτονομιστή ηγέτη της νότιας Οσετίας Εντουαρντ Κοκόιτι και τον «πρωθυπουργό» της αυτόνομης δημοκρατίας της Αμπχαζίας. Οι δύο οντότητες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους μετά τις ένοπλες συγκρούσεις με την Τιφλίδα τη δεκαετία του 1990. Ο Ιβανόφ θα συναντηθεί επίσης με τον ηγέτη της Αντζαρίας Ασλάν Αμπασίντζε που αντιτίθεται στη νέα ηγεσία που διαμορφώνεται στη Γεωργία, μετά την παραίτηση του γεωργιανού προέδρου Εντουαρντ Σεβαρντνάντζε.

Ο κ. Ιβανόφ ετάχθη εκ νέου σήμερα, υπέρ της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας. «Είναι η κύρια θέση μας και δεν θα υποστεί καμιά αλλαγή», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρία-Νοβόστι.

Πολλοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η Μόσχα όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, ενδέχεται να υποστηρίξει παρασκηνιακά τους αυτονομιστές της νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Τιφλίδα και να διατηρήσει την επιρροή της στη Γεωργία.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή