Μεγάλη διαδήλωση στο Μεξικό για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2003 07:20
A- A A+

Τουλάχιστον 100.000 Μεξικανοί, από νοσοκόμες μέχρι αγρότες, διαδήλωσαν στην Πόλη του Μεξικού με συνθήματα εναντίον του προέδρου, Βισέντε Φοξ, του οποίου η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις ότι αθέτησε τις υποσχέσεις για οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία Ζοκαλο, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, συμμετέχοντας στην ογκωδέστερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό.

«Ο Φοξ έχει μύτη Πινόκιο, δίνει μεγάλες υποσχέσεις και δεν τις εκπληρώνει», δήλωσε ο Φρανσίσκο Σάντσες, ένας οδηγός που συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο Βισέντε Φοξ, στέλεχος της Κόκα-Κόλα, ανήλθε στην εξουσία το 2000

μέσα σε ένα κύμα αισιοδοξίας για τον τερματισμό 71 χρόνων εξουσίας του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος, που κατηγορείτο για τη διαφθορά στη χώρα. Ωστόσο οι υποσχέσεις του για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και οικονομική ανάπτυξη δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα, γεγονός που έχει εξοργίσει τους Μεξικανούς.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από ξένες τράπεζες και την αμερικανική πρεσβεία, αλλά δεν υπήρξαν επεισόδια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή