Ο πρόεδρος της Βραζιλίας για την εξουδετέρωση της τρομοκρατίας

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2003 07:26
A- A A+

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη διάρκειας μίας εβδομάδας σε αραβικές χώρες, δήλωσε ότι ο καλύτερος τρόπος για την εξουδετέρωση της τρομοκρατίας είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας.

Ο Λούλα θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στη Λιβύη, την Αίγυπτο, το Λίβανο, τη Συρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων της χώρας του με τον αραβικό κόσμο, που έχει στείλει πολλούς μετανάστες στη Βραζιλία.

«Νομίζουμε ότι αν όλος ο κόσμος σήμερα ανησυχούσε για την καταπολέμηση της πείνας και της ανέχειας, δεν θα υπήρχαν ανησυχίες για τον πόλεμο ή την τρομοκρατία», δήλωσε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.

«Με άλλα λόγια, σε εποχές μείωσης των κοινωνικών δαπανών από τις κυβερνήσεις δημιουργείται χώρος για όσους σκέφτονται τον πόλεμο και την τρομοκρατία», πρόσθεσε ο Λούλα.

Επεσήμανε εξάλλου ότι το πολιτισμικό μωσαϊκό της Βραζιλίας, που ο πληθυσμός της απαρτίζεται από μετανάστες από την Ευρώπη, την Ιαπωνία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και από αυτόχθονες, αποτελεί απόδειξη ότι οι λαοί μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά ανεξάρτητα από την καταγωγή τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή