Ιπτάμενους συνοδούς και φροντιστές μηνύει η διοίκηση της ΟΑ

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2003 12:27
A- A A+

Στην αντεπίθεση πέρασε η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μετά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε στο πρόγραμμα των πτήσεών της, εσωτερικού και εξωτερικού, η απεργία της Ένωσης Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών, (ΕΙΣΦ), η οποία αν και έχει χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική από το δικαστήριο, συνεχίζεται και σήμερα.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της Ολυμπιακής κατέθεσε μηνύσεις για παρακώλυση συγκοινωνιών και αστικές αγωγές για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων, για τα διαφυγόντα έσοδα εξαιτίας της απεργίας.

Οι αγωγές στρέφονται συνολικά εναντίον 61 ατόμων. Ειδικότερα πρόκειται για τους 50 απεργούς Ιπτάμενους Συνοδούς-Φροντιστές και τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΣΦ. Επίσης οι 50 απεργοί, δεν απολύονται, αλλά έχουν τεθεί από σήμερα εκτός μισθοδοσίας και το περαιτέρω εργασιακό τους μέλλον παραμένει άγνωστο.

Ο εθνικός αερομεταφορέας τις ημέρες της απεργίας υπέστη σοβαρότατη οικονομική ζημιά, η οποία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, τα οποία διεκδικεί από τους απεργούς με τις αγωγές που έχει καταθέσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ζημιά από την πτήση προς Νέα Υόρκη που ματαιώθηκε, ανέρχεται στα 800.000 ευρώ, ποσό που διεκδικεί η εταιρεία από τα πληρώματα Συνοδών και Φροντιστών της συγκεκριμένης πτήσης, που δεν προσήλθαν στην εργασία τους.

Υπενθυμίζεται, ότι, η απεργία ολοκληρώνεται σήμερα και η Ολυμπιακή έχει τροποποιήσει το πτητικό της πρόγραμμα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 25 πτήσεις να μην πραγματοποιηθούν, ενώ η ΕΙΣΦ απειλεί να μετατρέψει την απεργία σε διαρκείας, αν η διοίκηση της Ολυμπιακής προχωρήσει έστω και σε μία απόλυση.

Η εργασιακή ένταση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στον εθνικό μας αερομεταφορέα, έχει μεταθέσει για κάποιες μέρες τη λειτουργία της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, των Olympic Airlines, που επρόκειτο να αρχίσει από σήμερα 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Ολυμπιακή θα πετάξει για πρώτη φορά στις 12 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή