¶ρχισαν σήμερα οι εργασίες της ετήσιας διάσκεψης του ΟΑΣΕ

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2003 14:31
UPD:14:41
A- A A+

Με την ομιλία του ολλανδού πρωθυπουργού Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε άρχισαν επισήμως σήμερα, οι εργασίες της ετήσιας διάσκεψης της Οργάνωσης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στο Μάαστριχτ. Η φετινή διάσκεψη θα ασχοληθεί κυρίως με το θέμα της Γεωργίας και το εμπόριο ανθρώπων.

Ο ολλανδός πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΟΑΣΕ μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των νέων απειλών της τρομοκρατίας και της παράνομης διακίνησης και εκμετάλλευσης ανθρώπων. Παρ’ όλο που αυτά τα δύο θέματα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της ημερήσιας διάταξης της διάσκεψης, είναι σίγουρο ότι η μεταβατική πολιτική κατάσταση στη Γεωργία θα βρεθεί επίσης στο κέντρο των συζητήσεων.

Μάλιστα η προσωρινή πρόεδρος της Γεωργίας Νίνο Μπουρντζανάτζε, έχει προσκληθεί στη διάσκεψη στο περιθώριο της οποίας θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί σε λίγες ώρες με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ. Η κ. Μπουρντζανάτζε θα έχει επίσης συναντήσεις με ευρωπαίους και αμερικανούς αξιωματούχους, με κύριο στόχο την εξασφάλιση οικονομικής βοήθειας για τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας –προεδρεύουσας χώρα του ΟΑΣΕ- Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, εκτιμά ότι θα χρειαστούν το λιγότερο πέντε εκατ. ευρώ για την ομαλή και άρτια διεξαγωγή των εκλογών στη Γεωργία.

Στη διήμερη διάσκεψη μετέχουν και οι 55 χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ, εκπροσωπούμενες (οι περισσότερες) από τους υπουργούς Εξωτερικών. Ο αμερικανός υπουργός θα είναι παρών στις αυριανές εργασίες της διάσκεψης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή