ΟΗΕ : Θετική η πρώτη συνάντηση ομάδας επαφής για το Ιράκ

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2003 07:34
A- A A+

Ευκαιρία, για «μία καλή συζήτηση σε ανεπίσημο επίπεδο», υπήρξε η πρώτη συνάντηση ομάδας επαφής για το Ιράκ, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, τόνισε χθες ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Τζων Νεγκροπόντε.

«Οι συμμετέχοντες συμμερίζονται την ανησυχία για την ανοικοδόμηση της οικονομικής ανάπτυξης του Ιράκ, την επιθυμία για επιθυμία της πολιτικής μετάβασης και συμφωνούν στη σημασία της ασφάλειας», τόνισε ο Αμερικανός διπλωμάτης στους δημοσιογράφους.

«Ήταν μία συζήτηση σε πολύ ανεπίσημη βάση για να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας με αυτές του γενικού γραμματέα», πρόσθεσε ο ίδιος μετά το πέρας της συνάντησης, που διήρκεσε δύο ώρες.

Ο Ανάν «μίλησε για τα σχέδιά του και κυρίως για τη δυνατότητα να διορίσει έναν μεταβατικό ειδικό απεσταλμένο, χωρίς να ορίσει κάποια ημερομηνία, αλλά αναμφίβολα πολύ σύντομα», τόνισε ο Νεγκροπόντε.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, είχε ανακοινώσει προ μίας εβδομάδας πως θα συστήσει μία ομάδα επαφής για το Ιράκ με τη συμμετοχή των πρεσβευτών στα Ηνωμένα Έθνη από 17 χώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή