Συνάντηση αξιωματούχων στην Ουάσινγκτον για τη Β. Κορέα

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2003 08:15
A- A A+

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και από χώρες που εμπλέκονται στην κορεατική κρίση, θα συναντηθούν εντός της εβδομάδος στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να επεξεργασθούν μία συντονισμένη στρατηγική, ενόψει των διαβουλεύσεων με τη Βόρειο Κορέα, να πείσουν την κομμουνιστική χώρα να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της προγράμματα.

Εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε σήμερα, πως ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κέλι, αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη με τον διευθυντή του Γραφείου Υποθέσεων Ασίας και Ωκεανίας του αντίστοιχου ιαπωνικού υπουργείου. Στη συνάντηση θα είναι παρών κι ο νοτιοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών, Λι Σου Χιούκ.

Η συνάντηση της Πέμπτης θα είναι η δεύτερη ανάμεσα σε υψηλόβαθμους διπλωμάτες από τις ΗΠΑ και τις δύο κύριες συμμάχους της στην Ασία, πριν την αναμενόμενη σύνοδο με τη Βόρειο Κορέα, σύν τη Ρωσία και την Κίνα, στο Πεκίνο, πιθανός εντός του τρέχοντος μηνός. Η σύνοδος απώτερο στόχο έχει να πείσει την λιμοκτονούσα Βόρειο Κορέα να απεμπολήσει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.

«Η ημερομηνία για τις εξαμερείς συνομιλίες δεν έχει ορισθεί ακόμη, καθώς αναμένουμε να συναινέσει κι η Βόρειος Κορέα, όμως οι τρείς διπλωμάτες πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα να ρυθμίσουν άλλες λεπτομέρειες σε συνάντησή τους μέσα στην εβδομάδα», τόνισε ο ίδιος Νοτιοκορεάτης εκπρόσωπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή