Την πολιτική της Ρωσίας στη Γεωργία επικρίνουν οι ΗΠΑ

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2003 11:54
A- A A+

Τη συνεχιζόμενη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στο έδαφος της Γεωργίας, επέκρινε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της Μόσχας, δεν τήρησε τις υποσχέσεις για απόσυρση των δυνάμεώντης από την περιοχή και επεσήμανε, ότι, δεν πρέπει να παρέχεται καμμία υποστήριξη στους αυτονομιστές, που δρουν σε διάφορες επαρχίες της Γεωργίας.

Κλιμακώνοντας την κριτική του έναντι της Ρωσίας, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ επεσήμανε πως «δεν πρέπει να δίνεται καμμία υποστήριξη σε αυτονομιστικά στοιχεία που επιδιώκουν να πλήξουν την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας». Δήλωση που έγινε μία ημέρα μετά τις κατηγορίες της νέας ηγεσίας της Τιφλίδας εναντίον της Μόσχας, ότι αναμειγνύεται στα εσωτερικά ζητήματα της Γεωργίας.

Οι δηλώσεις Πάουελ έγιναν στη διάρκεια υπουργικής συνεδρίασης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση που θα έχει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με την προσωρινή πρόεδρο της Γεωργίας, Νίνο Μουρτζανάντζε.

Η Μπουρτζανάντζε συναντήθηκε χθες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Ιγκορ Ιβανόφ, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ, αλλά δεν έγινε γνωστό τι συζήτησαν.

Η Ρωσία διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στη Γεωργία από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή