Β. Πούτιν: Η Ε.Ε. παρεμποδίζει την ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2003 14:04
A- A A+

Την Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ότι παρεμποδίζει την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ). «Ακούμε συνεχώς δηλώσεις της Ε.Ε. για την υποστήριξή της στην ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ αλλά δυστυχώς προσκρούουμε στις σκληρές και αδικαιολόγητες απαιτήσεις που στην πραγματικότητα εμποδίζουν την ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ», επισήμανε ο ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.

Η Ρωσία και η Ε.Ε. διαφωνούν κυρίως όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του τομέα του ρωσικού φυσικού αερίου που σύμφωνα με τους Ευρωπαίους, ευνοεί τη ρωσική βιομηχανία λόγω των τιμών του φυσικού αερίου που τεχνητά διατηρούνται χαμηλές.

Οι χαμηλές τιμές ενέργειας στη Ρωσία «αντανακλούν αντικειμενικά το φυσικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα και δεν νομίζουμε ότι θα έπρεπε να το εγκαταλείψουμε», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο Κρεμλίνο με ρώσους βιομηχάνους.

Η Ε.Ε. και η Ρωσία σε κοινή δήλωση που δημοσιοποιήθηκε στο τέλος της κοινής συνόδου κορυφής στη Ρώμη στις αρχές Νοεμβρίου, ανέφεραν ότι είναι «δυνατό και επιθυμητό» να συνεργαστούν ώστε η Μόσχα να μπορέσει να ενταχθεί στον ΠΟΕ στα τέλη του 2004.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή