Την Πέμπτη στο υπ. Μεταφορών οι τεχνικές μελέτες των «15» για τις τηλεάδειες

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2003 19:56
A- A A+

Ελλιπής είναι η παρουσίαση των κομμάτων στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Γι' αυτό η Ολομέλεια, ζήτησε σήμερα από τους διευθυντές ειδήσεων όλων των τηλεοπτικών σταθμών αναλυτικό πίνακα του χρόνου που διέθεσαν μέσα στο Νοέμβριο, για το κάθε κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο.

Οι διευθυντές ειδήσεων, στη σημερινή τους ακρόαση από το ΕΣΡ, έθεσαν θέμα «αντιδικίας», εννοώντας ότι τα κόμματα πρέπει να προβάλονται σε περίπτωση μεταξύ τους αντιδικίας, άποψη με την οποία όμως διαφωνεί η Ολομέλεια της ανεξάρτητης αρχής.

Επίσης, το ΕΣΡ διαφωνεί με την άποψη των διευθυντών ειδήσεων που θέλουν το ΔΗΚΚΙ να παρουσιάζει τις θέσεις του μόνο επί θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.

Σχετικά με τους φακέλους των 15 αιτούντων, που άρχισε να επεξεργάζεται η ανεξάρτητη αρχή καθώς έληξε η προθεσμία του διαγωνισμού για τις έξι άδειες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, οι εκπρόσωποι των σταθμών ζήτησαν να μην ανακοινωθούν τα στοιχεία τους, επικαλούμενοι «προσωπικά δεδομένα» που περιέχουν οι φάκελοί τους.

Τον έλεγχο για τις νόμιμες προϋποθέσεις των φακέλων θα εξετάσουν πέντε νομικοί και οικονομολόγοι του ΕΣΡ.

Την Πέμπτη θα σταλούν στο υπουργείο Μεταφορών οι τεχνικές μελέτες των φακέλων.

Κατά τα άλλα, το ΕΣΡ σήμερα επέβαλε σύσταση στον Αlpha, ώστε ο παρουσιαστής μιας εκπομπής να παρεμβαίνει στη συζήτηση για να εξασφαλίζει τη νηφαλιότητα, με αφορμή την υπόθεση Τζαβάρα, στην εκπομπή «Καλημέρα σας».

Τέλος, το ΕΣΡ έδωσε βεβαιώσεις νομίμου λειτουργίας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς: Αγίου Νικολάου Κρήτης, Μουσικό κανάλι 107,7FM Εβρου, Μαρκόνι νομού Μαγνησίας, Λήμνος νομού Λέσβου, Νεμέα 104 FM Κορινθίας, Εκφραση νομού Πιερίας, Μακεδονία νομού Καβάλας, Ερωτικός FM νομού Δωδεκανήσου, Star Radio Simi νομού Δωδεκανήσου και Max FM νομού Αχαΐας.

Προτεινόμενα για εσάς