Εγγυήσεις πριν αποχωρήσει από τη Γεωργία ζητά η Ρωσία

Μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ
Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2003 11:25
A- A A+

Εγγυήσεις για την ασφάλεια, πριν αποχωρήσουν οι δυνάμεις της από τις βάσεις της στη Γεωργία θα ζητήσει η Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, επικαλούμενο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Αμυνας.

«Στη συμφωνία για το χρονοδιάγρμαμα της ρωσικής αποχώρησης, θα περιλαμβάνεται αναμφισβήτητα όρος που θα αναφέρει ότι η Τιφλίδα εγγυάται την ασφάλεια της διαδικασίας», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Τιφλίδα εμμένει η Μόσχα να κλείσει τις βάσεις της στο Αχαλκαλάκι (νότια Γεωργία) και στο Βατούμ (νοτιοδυτική Γεωργία), μέσα σε περίοδο τριών ετών και όχι στην προθεσμία των 11 ετών, που ζητεί η Μόσχα.

«Εξετάζοντας τις σημερινές σχέσεις μεταξύ Τιφλίδας και Βατούμ, καθώς και τη θέση της πλειοψηφίας του πληθυσμού στο Αχαλκαλάκι, θα είναι αδύνατο για τη Γεωργία να εγγυηθεί τόσο γρήγορα την ασφάλεια μιας αποχώρησης», υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Το 1999, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν, είχε συμφωνήσει να κλείσουν οι τέσσερις ρωσικές βάσεις στη Γεωργία, πριν από την 1η Ιουλίου του 2001, αλλά αυτό επετεύχθη μόνο για δύο βάσεις : Της Γκουντάουτα στην αποσχισθείσα περιοχή της Αμπχαζίας και της αεροπορικής βάσης Βαζιάνι, κοντά στην Τιφλίδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή