Δικαίωμα εκπροσώπησης από δικηγόρο σε κρατούμενο του Γκουαντανάμο

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2003 11:37
UPD:11:39
A- A A+

Ένας αυστραλός κρατούμενος στη φυλακή του Γκουαντανάμο, ο Ντέιβιντ Χικς, είναι ο πρώτος από τους αλλοδαπούς υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες στον οποίο δόθηκε το δικαίωμα υπεράσπισης από δικηγόρο. Τον Ντέιβιντ Χικς θα εκπροσωπήσει στο δικαστήριο ο Μαικλ Μόρι, στρατιωτικός δικηγόρος και ταγματάρχης του σώματος των Πεζοναυτών στις ΗΠΑ.

Ο Ντ. Χικς είναι ένας από τους έξι φυλακισμένους του Γκουαντανάμο τους οποίους κατονόμασε ο αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους ως υποψηφίους να δικαστούν από ειδικό στρατοδικείο. Ο υφυπουργός ¶μυνας Πολ Γούλφοβιτς θα λάβει την τελική αποφαση για το αν και ποιοι από τους κρατούμενους στο Γκουαντανάμο θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Την περασμένη εβδομάδα ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τον τρόπο βάσει του οποίου θα δικαστεί ο Χικς ενώπιον αμερικανικού στρατοδικείου. Η Αυστραλία εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο υπήκοός της θα έχει τη δυνατότητα μιας δίκαιης δίκης και οι αμερικανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι δεν θα επιβληθεί στον κρατούμενο η θανατική ποινή και πως οι συνομιλίες του με το δικηγόρο του δεν θα παρακολουθούνται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή