Κατολισθήσεις στην Κολομβία με νεκρούς και τραυματίες

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2003 07:18
A- A A+

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίσθηκαν στη Δυτική Κολομβία, όταν μετά από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, τόνοι λάσπης και βράχων καταπλάκωσαν τα σπίτια τους.

Οπως έγινε γνωστό από άνδρες των σωστικών συνεργείων, που έσπευσαν στην περιοχή, η κατολίσθηση συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στο Μιστράτο, της επαρχίας Ρισαράλδα και είχε ως αποτέλεσμα, περίπου 60 άνθρωποι να μείνουν άστεγοι. Μεταξύ των νεκρών είναι δύο μικρά κορίτσια.

Οι τοπικές αρχές για λόγους ασφαλείας υποχρέωσαν 150 ανθρώπους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Διασώστες διεξάγουν έρευνες και στην πόλη Μανισάλες, 160 χιλιόμετρα δυτικά της Μπογκοτά, όπου εξ αιτίας άλλης κατολίσθησης καταπλακώθηκαν σπίτια, με συνέπεια να αγνοείται η τύχη τουλάχιστον έξι ανθρώπων. Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για 12 αγνοούμενους.

Στην επαρχία Ουράμπα της βορειοδυτικής Κολομβίας εξάλλου, οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν ως συνέπεια να υπερχειλίσει ένας ποταμός και δεκάδες οικογένειες υποχρεώθηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους.

Το τελευταίο τρίμηνο στην Κολομβία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άνθρωποι και περίπου 30.000 έχουν φύγει από τα σπίτια τους μετά από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή