Οι ΗΠΑ επιθυμούν βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, λέει ο Μπους

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2003 08:09
A- A A+

Τη διαβεβαίωση, ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται και ενεργοποιούνται για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού, επανέλαβε ο πρόεδρος Μπους, κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου πρέσβη της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, κ. Ευριπίδη Ευριβιάδη.

Ο κ. Μπους εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα προσφέρει «νέες ευκαιρίες και θα εξασφαλίσει ένα πιο ασφαλές μέλλον για τον κυπριακό λαό», και σημείωσε ότι «η παρούσα περίοδος προσφέρει ένα πραγματικό παράθυρο ευκαιρίας για την επίτευξη συμφωνίας πριν ενταχθεί η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και δεν πρέπει αυτό το παράθυρο να χαθεί».

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν έντονα αναμεμειγμένες στις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι δυνατή μια διευθέτηση η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και των δυο κοινοτήτων.

Τέλος, σημείωσε ότι το σχέδιο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ είναι «ο μόνος και ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε» και εκτίμησε ότι είχε επιτευχθεί σημαντική πρόοδος έως τον περασμένο Μάρτιο, «η οποία οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες της κυβέρνησής σας».

Από την πλευρά του ο κ. Ευριβιάδης ευχαρίστησε τον κ. Μπους για «τις προσωπικές σας διαβεβαιώσεις γύρω από την προώθηση μιας λύσης που θα επανενώσει τη χώρα και τον λαό μας» και εξέφρασε την επιθυμία της Κυπριακής Δημοκρατίας για την συνέχιση και σύσφιγξη των διμερών σχέσεων.

Ο Κύπριος πρέσβης δήλωσε ότι η Κύπρος παραμένει αλληλέγγυα προς τις ΗΠΑ, μετά τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και διαβεβαίωσε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι η προώθηση της στενότερης συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας θα αποτελέσει την προτεραιότητα της θητείας του στην Ουάσιγκτον.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή