Θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. ο Πολωνός πρωθυπουργός

Παρά τον τραυματισμό του σε συντριβή κυβερνητικού ελικοπτέρου
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2003 10:12
A- A A+

Θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης της επόμενη εβδομάδα, ο Πολωνός πρωθυπουργός, Λέτσεκ Μίλερ, παρά τον τραυματισμό του, λόγω της χθεσινής συντριβής του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε, σε δασική έκταση κοντά στη Βαρσοβία, διαβεβαίωσε ο ίδιος.

«Σίγουρα θα πάω στη σύνοδο κορυφής ακόμη και με γύψο», τόνισε ο Μίλερ στις πρώτες δηλώσεις του στο πολωνικό ραδιόφωνο μετά το ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκαν 11 άτομα.

Το κυβερνητικό ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε ο Μίλερ συνετρίβη στη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης και ο Πολωνός πρωθυπουργός τραυματίστηκε στησπονδυλική στήλη. Η κατάσταση του Μίλερ είναι σταθερή και υποβάλεται σε σειρά ιατρικών εξετάσεων, ενώ πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον για μια εβδομάδα, δήλωσε η δόκτωρ Γκραζίνα Ριντζέβσκα και πρόσθεσε ότι ο Πολωνός πρωθυπουργός δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μεταξύ των επιβατών του ελικοπτέρου Μi-8 ρωσικής κατασκευής, ήταν και η ανώτατη κυβερνητική σύμβουλος Αλεξάντρα Τζακουμπόφσκα. Και οι άλλοι εννέα επιβάτες του ελικοπτέρου νοσηλεύονται όπως δήλωσε η δόκτωρ Ριντζέβσκα.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των υποψηφίων προς ένταξη χωρών για το ευρωπαϊκό σύνταγμα, έχουν εισέλθει σε κρίσιμη φάση και η σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών στις 12 και 13 Δεκεμβρίου θα είναι καθοριστική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή