Επανήλθε από άμβωνος απαντώντας εμμέσως στις αντιδράσεις

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2003 16:23
A- A A+

Επανήλθε σε υψηλούς τόνους ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μια μέρα μετά τις δηλώσεις περί Τούρκων «βαρβάρων». «Οσοι από εμάς έχουμε αναλάβει καθήκοντα να είμαστε ηγέτες του λαού μας, έχουμε καθήκον να του προσφέρουμε και τα πρότυπα του αγωνιζόμενου ανθρώπου και χριστιανού», τόνισε σε κήρυγμά του από το παρεκκλήσι του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας». Αναφερόμενος εμμέσως στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τα όσα είπε χθες εναντίον της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ξεκίνησε το κήρυγμα λέγοντας πώς κάθε μέρα υπάρχει συνεχής αναμέτρηση με το πολυπρόσωπο κακό.

Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, Επιφάνειος Οικονόμου, υποστήριξε πως η Εκκλησία είχε πάντα και εθνικό λόγο.

«Αρμόδια για τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής είναι αποκλειστικά η κυβέρνηση και θεωρούμε ότι είναι επωφελής για τον τόπο η στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας», υπογράμμισε ο υπουργός Τύπου Χ. Πρωτόπαπας.

«Μας εμπνέει το όραμα του Ρήγα Φεραίου για μία Βαλκανική χερσόνησο ειρηνική, που θα έχουν θέση όλες οι θρησκείες», δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου. Υπάρχουν ορισμένοι κύκλοι που είναι αντίθετοι στο να γίνει η Τουρκία μέλος της Ε.Ε., σχολίασε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπ. Γκιούλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή