Την απόσυρση των Ρώσων από τη Γεωργία ζήτησε ο Ντ. Ράμσφελντ

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2003 16:50
A- A A+

Να σεβαστεί την δέσμευση που ανέλαβε το 1999 στην Κωνσταντινούπολη και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Γεωργία ζήτησε από τη Ρωσία ο αμερικανός υπουργός ¶μυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ. «Η Ρωσία πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στις συμφωνίες της Κωσταντινούπολης και να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Γεωργία», τόνισε μετά τις συνομιλίες που είχε με την προσωρινή πρόεδρο της χώρας Νινό Μπουρντζανάντζε.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία κατέληξε σε συμφωνία με τη Γεωργία για το θέμα αυτό κατά την διάρκεια συνόδου κορυφής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1999.

Η κα Μπουρντζανάντζε σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την αμερικανική κυβέρνηση «για την υποστήριξή τους σε μία πολύ δύσκολη περίοδο (για τη Γεωργία)».

Ο κ. Ράμσφελντ έφθασε σήμερα στην Τιφλίδα, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη ανώτατου αμερικανού αξιωματούχου από τις 23 Νοεμβρίου που ανέλαβε τα καθήκοντά της η προσωρινή κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή