Δίκη «17Ν» : 11 ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2003 09:48
UPD:09:55

Κόσμος ενώ περιμένει έξω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για τους συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη»

A- A A+

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί της ενοχής ή όχι των 19 κατηγορουμένων, όσον αφορά τη βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν όλοι τους, για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική ομάδα, εκφώνησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μιχάλης Μαργαρίτης.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους για το αδίκημα αυτό τους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Χριστόδουλο Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο, Διοσύνη Γεωργιάδη, Βασίλη Ξηρό, Κώστα Καρατσώλη, Θωμά Σερίφη, Παύλο Σερίφη, Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Νίκο Παπαναστασίου.

Το δικαστήριο έκρινε, κατά πλειοψηφία, πως πρέπει να πάψει η ποινική δίωξη για το αδίκημα αυτό για τον Κώστα Τέλιο και το Γιάννη Σερίφη.

Επίσης, για τον ίδιο λόγο, κρίθηκε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορία ο Θεολόγος Ψαραδέλλης και ο Πάτροκλος Τσελέντης.

Ειδικότερα, ο Θεολόγος Ψαραδέλλης κρίθηκε αθώος και για τις

κατηρορίες για δυο ληστείες, στις οποίες φερόταν να είχε λάβει μέρος.

Η Αγγελική Σωτηροπούλου κρίθηκε αθώα λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα αυτό κατά πλειοψηφία.

Επιπλέον, η Αγγελική Σωτηροπούλου κριθηκε αθώα, κατά πλειοψηφία, για τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε όσον αφορά την ανθρωποκτονία του Στήβεν Σώντερς, ενώ αθώος κρίθηκε και ο Ανέστης Παπαναστασίου.

Από την αίθουσα του δικαστηρίου απουσίαζε λόγω ασθενείας ο Σάββας Ξηρός.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή