Με τροπολογία σε ν/σ, άδεια για συνεδριακό κέντρο στο δάσος Καρέα

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2003 16:18
A- A A+

Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ, «Αδεια δόμησης, πολεοδομικές και άλλες διαταξεις θεμάτων αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ», επιτρέπεται η δημιουργία συνεδριακού - πολιτιστικού και πνευματικού κέντρου από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται μέσα σε ευρύτερη δασική έκταση, στη θέση «Αγιος Ιωάννης Καρέας».

Ακόμα τροποποιείται και επεκτείνεται το ρυμοτομικό σχέδιο της βιομηχανικής περιοχής Βόλου για τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου Βόλου, σε περιοχή νότια της Εθνικής Οδού Βόλου - Λάρισας, ιδιοκτησίας της ΕΤΒΑ.

Επανακαθορίζονται επίσης οι χρήσεις γης που επιτρέπονται στις περιοχές με στοιχείο Ε της ΖΟΕ Μεσογείων. Συγκεκριμένα α) στις περιοχές εκείνες που βρίσκονται εντός των ορίων των υπό έγκριση Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ) επιτρέπονται μέχρι την έγκριση του (ΓΠΣ) οι προβλεπόμενες σήμερα χρήσεις (κατοικία , κτίρια εκπαίδευσης- κοινωνικής πρόνοιας και αθλητικές εγκαταστάσεις) β) στις περιοχές που βρίσκονται εντός των ορίων εγκεκριμένων ΓΠΣ επιτρέπονται μέχρι την έγκριση της πολεοδομικής τους μελέτης, μόνο οι χρήσεις γης που προβλέπονται από το ΓΠΣ.

Επεκτείνονται στις περιοχές με στοιχείο Μ της Ζώνης Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών Εγκαταστάσεων οι περί αρτιότητας γηπέδων που ισχύουν για τις ΒΙΠΑ και ΒΙΟ ΠΑ.

Τέλος επαναπροσδιορίζονται (διευρύνονται) οι περιπτώσεις στις οποίες επιτρέπεται η κατ' εξαίρεση τροποποίηση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, πριν την πάροδο της προβλεπόμενης πενταετίας από την έγκριση τους.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή