Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2003 07:00
A- A A+

Τοπικές νεφώσεις στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Στα ορεινά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και στο Ιόνιο καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα ανατολικά βορειοι βορειοανατολικοί μέχρι πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέου βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 6 έως 7 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 14 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 12 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στις Κυκλάδες τοπικά πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, ενώ μικρή είναι η πιθανότητα για ασθενή βροχή ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 7 βαθμούς.

Αύριο Τετάρτη, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη , τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί τοπικά θυελλώδεις με βαθμιαία εξάσθενηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή