Απέφυγε να τοποθετηθεί για τις εκλογές στα κατεχόμενα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2003 14:00
A- A A+

Απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας για τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ρίτσαρντ Μπάουτσερ λέγοντας πως δεν έχει συγκεκριμένη θέση να ανακοινώσει.

Σε ερώτηση για το ποιά είναι η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών αναφορικά με τις εκλογές στα κατεχόμενα, ο κ. Μπάουτσερ απάντησε ότι επιθυμία της Ουάσιγκτον είναι να μπορούν οι Τουρκοκύπριοι να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα και να αποφασίζουν για την ηγεσία τους.

Κατά τη χθεσινή τακτική συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ο κύριος Μπάουτσερ ρωτήθηκε και για την επίσκεψη στην ¶γκυρα του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκ Γκρόσμαν και τα θέματα που θα συζητήσει με την τουρκική ηγεσία. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι η επίσκεψη Γκρόσμαν εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας του στην Τουρκία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο κ. Γκρόσμαν θα συζητήσει το θέμα της οργάνωσης και του εκσυγχρονισμού των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν σε διάφορες χώρες.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή