Δίκη «17Ν» - Οι προτεινόμενες ποινές (2)

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2003 10:50
A- A A+

Για την υπόθεση της έκρηξης σε λεωφορείο των ΜΑΤ στην Καισαριανή, που έγινε στις 26 Νοεμβρίου του 1985, ο εισαγγελέας Χρήστος Λάμπρου ζήτησε να καταδικαστούν σε ισόβια για ανθρωποκτονία οι: Δημήτρης Κουφοντίνας, Χριστόδουλος Ξηρός και Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ενώ ο Βασίλης Τζωρτζάτος να καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών.

Ο κ. Λάμπρου πρότεινε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 18 ετών για κάθε μία από τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Χριστόδουλο Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

Για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δημήτρη Αγγελόπουλου, ο κ. Λάμπρου ζήτησε να καταδικαστούν σε ισόβια ο Χριστόδουλος Ξηρός, ως αυτουργός και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ως ηθικός αυτουργός.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστούν σε κάθειρξη 18 ετών οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Βασίλης Τζωρτζάτος και σε κάθειρξη 12 ετών ο Πάτροκλος Τσελέντης.

Για την έκρηξη σε λεωφορείο, που μετέφερε Αμερικανούς στου Ρέντη, ο κ. Λάμπρου ζήτησε να καταδικαστούν οι: Δημήτρης Κουφοντίνας, Σάββας Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος σε κάθειρξη 15 ετών για κάθε μία από τις 23 απόπειρες ανθρωποκτονιών και να επιβληθεί στους Χριστόδουλο Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο κάθειρξη 18 ετών για κάθε μία από τις 23 πράξεις ανθρωποκτονιών και στον Πάτροκλο Τσελέντη κάθειρξη 12 ετών για κάθε μία από τις 23 πράξεις ανθρωποκτονιών.

Για την έκρηξη στο Καβούρι, ο κ. Λάμπρου πρότεινε να καταδικαστούν οι Χριστόδουλος Ξηρός και Αλέξανδρος Γιωτόπουλος σε κάθειρξη 18 ετών για κάθε μία από τις 11 απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος των ισάριθμων αστυνομικών, που επέβαιναν σε λεωφορείο της αστυνομίας και οι Βασίλης Τζωρτζάτος και Δημήτρης Κουφοντίνας σε κάθειρξη 15 ετών για κάθε μία από τις 11 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Για την ανθρωποκτονία σε βάρος του Αλέξανδρου Αθανασιάδη - Μποδοσάκη, ο εισαγγελέας πρότεινε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τους Δημήτρη Κουφοντίνα, Βασίλη Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

Για την ανθρωποκτονία σε βάρος του Γουίλιαμ Νορντίν, ο κ. Λάμπρου ζήτησε να επιβληθεί η ισόβια κάθειρξη στους Χριστόδουλο Ξηρό και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και κάθειρξη 18 ετών στους Δημήτρη Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό και Βασίλη Τζωρτζάτο, ενώ για τον Πάτροκλο Τσελέντη πρότεινε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.

Για την κατηγορία, εξάλλου, της έκρηξης, που ακολουθησε, ο κ. Λάμπρου ζήτησε να καταδικαστούν σε κάθειρξη 12 ετών και σε επιβολή χρηματικού προστίμου 1.500 ευρώ οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Σάββας Ξηρός, οι : Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Χριστόδουλος Ξηρός σε κάθειρξη 18 ετών και πρόστιμο 1.500 ευρώ , ο Βασίλης Τζωρτζάτος σε κάθειρξη 15 ετών και πρόστιμο 1.500 ευρώ και ο Πάτροκλος Τσελέντης σε κάθειρξη 5 ετών.

Για την ανθρωποκτονία σε βάρος του εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη, ο κ. Λάμπρου ζήτησε να καταδικαστούν σε ισόβια οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Βασίλης Τζωρτζάτος και Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και σε κάθειρξη 11 ετών ο Κώστας Τέλιος.

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Κωνσταντίνου Ταρασουλέα, ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί κάθειρξη 18 ετών στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και Σάββα Ξηρό και κάθειρξη 15 ετών στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιώργου Πέτσου και των δύο συνοδών του, ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστούν σε κάθειρξη 18 ετών για κάθε μία από τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών οι Σάββας Ξηρός και Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και σε 15 χρόνια για κάθε μία από τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί η ποινή κάθειρξης 18 ετών και 1.500 ευρώ πρόστιμο στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και Σάββα Ξηρό και 12ετή κάθειρξη και 1.500 ευρώ στον Δημήτρη Κουφοντίνα για την πράξη της έκρηξης.

Για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστούν σε ισόβια οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Δημήτρης Κουφοντίνας και Ηρακλής Κωστάρης και να επιβληθεί κάθειρξη 18 ετών στους Σάββα Ξηρό και Βασίλη Τζωρτζάτο.

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Βαρδή Βαρδινογιάννη, ο κ. Λάμπρου πρότεινε να καταδικαστούν σε κάθειρξη 18 ετών για κάθε μία από τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος των τριών μελών της ασφάλειας του μεγαλοεπιχειρηματία οι Σάββας και Χριστόδουλος Ξηρός. καθώς και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και σε κάθειρξη 15 ετών οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Βασίλης Τζωρτζάτος.

Επίσης, ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί 12ετής κάθειρξη και πρόστιμο 1.500 ευρώ στους Δημήτρη Κουφοντίνα και Βασίλη Τζωρτζάτο, κάθειρξη 18 ετών και πρόστιμο 1.500 ευρώ στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό για την πράξη της έκρηξης.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή