Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Βαγδάτης

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2003 11:29
A- A A+

Κακοποιοί έκλεψαν 500.000 δολάρια από τράπεζα στο κέντρο της Βαγδάτης, επωφελούμενοι από την απουσία των αστυνομικών που έπρεπε να φυλάσσουν το κτίριο, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της ιρακινής αστυνομίας, Αχμαντ Ιμπραχίμ.

«Κακοποιοί κατάφεραν να αρπάξουν χθες ένα δισεκατομμύριο δηνάρια από τραπέζα της συνοικίας Καντουμίγια, καθώς οι υπεύθυνοι αστυνομικοί για τη φύλαξή της δεν βρίσκονταν στη θέση τους και είχαν αφήσει χωρίς προστασία την είσοδο», μετέδωσε η ιρακινή τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, οι δράστες εισέβαλαν ανεμπόδιστα στην τράπεζα και με την απειλή όπλου πήραν τα χρήματα, ενώ διέφυγαν ατάραχοι. «Θα λάβουμε κυρώσεις κατά των αστυνομικών αυτών, ενώ έχουμε στην κατοχή μας στοιχεία για να βρούμε τους δράστες της ληστείας και να τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Ο Ιρακινός αξιωματούχος είπε ακόμη ότι πρέπει να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των αστυνομικών που πρέπει να λαμβάνουν σύγχρονη εκπαίδευση. «Αυξάνουμε τον αριθμό των αστυνομικών τμημάτων στο Ιράκ», είπε.

«Ολοι οι Ιρακινοί μπορούν να έρχονται να με βλέπουν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας στο γραφείο μου, όπου και κοιμάμαι. Δεν φοβάμαι ούτε τον Σαντάμ Χουσεΐν, ούτε τον Οσάμα μπιν Λάντεν ούτε το μουλά Ομαρ», πρόσθεσε.

Ο συνασπισμός θέλει να συγκροτήσει αστυνομική δύναμη 120.000 ανδρών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή