Ειδική μονάδα κατά των ανταρτών συγκροτείται στο Ιράκ

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2003 11:55
A- A A+

Εκατοντάδες Ιρακινοί πρώην στρατιωτικοί και αστυνομικοί θα συγκροτήσουν μιά νέα μονάδα, που θα είναι ειδική στον αγώνα κατά των ανταρτών, δήλωσε σήμερα ο Ιγιάντ Αλάουι, υπεύθυνος για θέματα ασφαλείας στο προσωρινό Κυβερνητικό Συμβούλιο.

«Η δύναμη αυτή, της οποίας η συγκρότηση έχει αρχίσει, αποτελείται από 700 άτομα, στην πλειοψηφία τους πρώην αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας' δήλωσε ο Αλάουι στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Είναι ένα στάδιο στη διαδικασία μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της ασφάλειας από τη συμμαχία στους Ιρακινούς», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ είχε δηλώσει χθες ότι η νέα ιρακινή αυτή μονάδα θα μετάσχει στον αγώνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πρώην στελεχών του κόμματος Μπάαθ, μεταξύ των οποίων του Σαντάμ Χουσέιν και του στενού συνεργάτη του, Εζάτ Ιμπραχίμ.

«Η μονάδα αυτή θα χρησιμοποιηθεί στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που εξαπολύουν στοιχεία του προηγούμενου καθεστώτος, αλλά και ξένοι μαχητές», τόνισε ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου πτέραρχος Μάγιερς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή