Aνεπίσημα Πρακτικά Δίκης 17Ν (10/12/2003) Μέρος 1/2

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2003 20:00
A- A A+

ΔΙΚΗ 17Ν

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ: 09:05 - 11:25

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυρία Κούρτοβικ, η κοπέλα να καθίσει απ’ έξω και πέστε εσείς ότι θέλετε. Δεν θα καθίσει κατηγορουμένη η γυναίκα, αφού είπαμε «αθώα› και την αποφυλακίσαμε.

Ι. ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ: (εκτός μικροφώνου)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λείπει ο κ. Σερίφης. Η κα Σωτηροπούλου έχει αιτήματα και θα είναι εδώ μπροστά κάπου, δεν θα την βάλω κατηγορουμένη. Θα καθίσει δίπλα σε σας.

Ι. ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ: (εκτός μικροφώνου)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είναι κατηγορουμένη αυτή την ώρα για να βάλω εκεί. Κυρία Κούρτοβικ, να καταλαβαινόμαστε.

Επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση που έχει διακοπεί.

ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, ο κρατούμενος Ξηρός Σάββας κωλύεται προσωρινά να παραστεί στην αίθουσα του Δικαστηρίου.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Επιτρέπεται η εκπροσώπηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επιτρέπεται η δια συνηγόρου παράσταση. Ο κ. Εισαγγελεύς έχει το λόγο.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριοι Δικασταί, μετά την απόφασή σας για την ενοχή των κατηγορουμένων μελών της εγκληματικής Οργάνωσης 17Ν καλείστε να υλοποιήσετε μέσα στα πλαίσια των σχετικών ουσιαστικών ποινικών διατάξεων την ετυμηγορία σας δια της καταγνώσεως των ποινών με τις οποίες θα πραγματωθεί για τους κατηγορουμένους η ενδεδειγμένη σύνδεση των υπό του νομοθέτου επιδιωκομένων σκοπών της γενικής και ειδικής πρόληψης.

Έργο δυσχερές καθόσον με την επιμέτρηση των ποινών θα στηρίξετε σθεναρά τον αγώνα κατά της εγκληματικότητας και ιδιαίτερα τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα των καιρών μας.

Κατά την επιμέτρηση των ποινών μέσα στα όρια που διαγράφει ο νόμος οφείλετε σύμφωνα με το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα να λάβετε υπόψη σας την βαρύτητα των εγκλημάτων και την προσωπικότητα των καταδικασθέντων κατηγορουμένων εγκληματιών. Για την εκτίμηση της βαρύτητας των τελεσθέντων εγκλημάτων σημαντικά στοιχεία είναι η βλάβη που επήλθε από τα εγκλήματα για τα οποία έχουν κηρυχθεί ένοχοι οι κατηγορούμενοι αλλά και ο κίνδυνος που προκλήθηκε από αυτά. Επίσης και η ιδιάζουσα μορφή της εγκληματικής δραστηριότητας των κατηγορουμένων, μιας δραστηριότητας πολύχρονης η οποία στέρησε τις ζωές ανύποπτων και αθώων πολιτών καθώς και την υγεία τους και την σωματική τους ακεραιότητα. Έπληξε την οικονομική ζωή του τόπου, έπληξε την δημοκρατία και τέλος δυσφήμισε την χώρα μας εις την αλλοδαπή.

Κύριοι Δικασταί, για όλα αυτά έχω εκθέσει διεξοδικά τη σκέψη μου, τη πρότασή μου επί της ενοχής των κατηγορουμένων. Σε εκείνη την πρότασή μου είχα περιγράψει διεξοδικά και την αντικοινωνική προσωπικότητα των κατηγορουμένων, την ποταπότητα των αιτίων από το οποίο είχαν κινηθεί, την κακοβουλία τους, την υπουλία κατά την εγκληματική τους δράση καθώς επίσης και τους σκοπούς τους ή μάλλον τον σκοπό τους, τον σκοπό πλουτισμού τους. Σκότωναν για να πλουτίσουν.Τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την ενοχή τους?..

Χ. ΞΗΡΟΣ: (εκτός μικροφώνου) Δεν τα χάφτει κανείς αυτά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα παρακαλούσα, αρκετά.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Για τις πράξεις που κηρύχθηκαν ένοχοι ήσαν και είναι αξιόπιστα, εγκυρότατα και αποκαλυπτικότατα. Έτσι κατά τη σύλληψη των κατηγορουμένων το καλοκαίρι του παρελθόντος έτους μπροστά στον όγκο των αποδεικτικών αυτών στοιχείων, δακτυλικά αποτυπώματα, γραφολογικές εξετάσεις, πειστήρια, μαρτυρικές καταθέσεις πρώτος ο κατηγορούμενος Σάββας Ξηρός και ακολούθως οι συγκατηγορούμενοι αδελφοί του Χριστόδουλος και Βασίλειος καθώς και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι με εξαίρεση τους Γιωτόπουλο, Κουφοντίνα, Νικόλαο Παπαναστασίου και Ηρακλή Κωστάρη βλέποντας το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια τους και δείχνοντας να αντιλαμβάνονται το κακό που η εγκληματική αυτή Οργάνωση είχε προξενήσει στον τόπο εμφανίστηκαν μεταμεληθέντες.

Ζήτησαν τότε συγγνώμη από την κοινωνία και τα θύματά τους και ομολόγησαν την ενοχή τους. Αλλά και περαιτέρω έδωσαν πληροφορίες στις προανακριτικές αρχές για την εγκληματική δράση της Οργάνωσης αυτής και για τα μέλη της. Έτσι η κοινή γνώμη που παρακολουθούσε την αποκάλυψη των εγκληματιών και των εγκλημάτων τους αισθάνθηκε ανακούφιση και ικανοποίηση για την μετάνοιά τους γιατί ο λαός δεν εκδικείται.

Η μεταμέλειά τους αυτή διήρκησε μέχρι την στιγμή που εμφανίστηκε και παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο Δημήτριος Κουφοντίνας. Από τότε άρχισε η μεταστροφή των κατηγορουμένων με εξαίρεση τους Πάτροκλο Τσελέντη, Κωνσταντίνο Τέλιο, Σωτήριο Κονδύλη και εν μέρει τον Θωμά Σερίφη. ¶ρχισε η μεταστροφή τους από τη θέση της μεταμέλειας στη θέση της αμφισβήτησης και δυσφήμησης των πάντων.

Αντιλαμβανόμενοι τα αποκαλυπτικότατα και εγκυρότατα αποδεικτικά στοιχεία και την αδυναμία τους να τα αποκρούσουν άρχισαν να επιτίθενται εναντίον του προανακριτικού και ανακριτικού έργου και να αμφισβητούν απροκάλυπτα την προανάκριση και εν μέρει την κυρία ανάκριση της εκδικαζομένης υπόθεσης.

Περαιτέρω, επετέθησαν άδικα και αβάσιμα και κατά του νομοθετικού καθεστώτος που καταλαμβάνει την εναντίον τους ποινική διαδικασία. Επίσης άδικα και αβάσιμα προσπάθησαν να απαξιώσουν ηθικά τη Δίκη προβάλλοντας ότι τα εγκλήματά τους είναι πολιτικά και ότι αφού είναι πολιτικά το Δικαστήριο είναι αναρμόδιο να τα δικάσει.

Επέμεναν σε αυτό και επιμένουν παρά την εκδοθείσα παρεμπίπτουσα αντίθετη απόφαση του Δικαστηρίου σας, ότι δηλαδή τα εγκλήματά τους δεν είναι πολιτικά, είναι εγκλήματα κοινά και ποταπά. Παρά ταύτα οι κατηγορούμενοι συνέχισαν και συνεχίζουν να ψευδολογούν και εις το θέμα τούτο. Νομίζουν ότι έτσι θα αντικρούσουν τις ποινικές τους ευθύνες.

Είχα αναφέρει στην αγόρευσή μου επί της ενοχής των κατηγορουμένων ότι η 17Ν υπήρξε ένα βαθύτατα φασιστικό μόρφωμα με σταλινική νοοτροπία ?..

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: (εκτός μικροφώνου) Αρκετά πια. Ποιοι είναι φασίστες φαίνονται.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Με σταλινική νοοτροπία.

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: (εκτός μικροφώνου) Κάνει αγόρευση, θα απαντήσουμε κι εμείς. Λέει ότι δεν είναι πολιτική και βγάζει πολιτικό λόγο.

Χ. ΞΗΡΟΣ: (εκτός μικροφώνου) Ζήτω η 21η Απριλίου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Χριστόδουλε Ξηρέ, προσχωρήσατε εκεί τελικά; Σας παρακαλώ λοιπόν.

Χ. ΞΗΡΟΣ: Με αυτά που ακούω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ζητωκραυγάζετε εδώ μέσα την 21 Απριλίου, είναι απαράδεκτο.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, εκεί είναι όλοι. Αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ?..Αυτοί είναι κύριοι Δικασταί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ δεν καταλαβαίνω, είμαι κουτός πολύ. Δεν το καταλαβαίνετε ότι είμαι κουτός;

Χ. ΞΗΡΟΣ: Δε νομίζω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είμαι ή δεν είμαι κουτός;

Χ. ΞΗΡΟΣ: 21η Απριλίου, ορίστε, δια στόματος κ. Λάμπρου. Θα σας το αναλύσω.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Την 21η εσείς την ονειρευτήκατε και την ονειρεύεστε.

Χ. ΞΗΡΟΣ: (εκτός μικροφώνου) Την Χούντα υπηρετήσατε?.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εμείς Δημοκρατία θέλουμε. Τη Δημοκρατία υπηρετούμε. Δεν υπηρετούμε τον φασισμό. Χούντα είστε εσείς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ πάρα πολύ, δεν ωφελούν τίποτα όλα αυτά και πολύς θόρυβος γίνεται.

Χ. ΞΗΡΟΣ: (εκτός μικροφώνου) Ούτε αυτά που λέει ωφελούν κανέναν, δεν τα χάφτει κανείς. Θα μας λέει για πλουτισμό τώρα; Να μας πει ποιοι έχουν λογαριασμούς στην Ελβετία. Εμείς έχουμε; Οι πολιτικοί που λιβανίζετε έχουν.

(Διαλογικές συζητήσεις)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Κύριε Χριστόδουλε, αγοραίες καταστάσεις εδώ μέσα; Και η Μύκονος καλή είναι και όλα καλά αλλά εδώ έχουμε όμως άλλη δουλειά να κάνουμε. Κύριε Εισαγγελεύ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Δεν πειράζει κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ είμαι ανεκτικός όπως ξέρετε. Θα λένε «δεν είμαι και Μαργαρίτης› σε λίγο. Θα είμαι και παράδειγμα ανεκτικότητος αλλά σας παρακαλώ πολύ ας αφήσουμε τον κ. Εισαγγελέα να ασκήσει τα καθήκοντά του όπως αυτός νομίζει. Ελάτε κ. Εισαγγελεύ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, ο καθείς δείχνει αυτό που είναι και πώς αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία.

Χ. ΞΗΡΟΣ: Αυτό ακριβώς λέμε κι εμείς.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Πώς αντιλαμβάνεται το δικαίωμα του άλλου να έχει τις απόψεις του. Τι άλλο να σας πω; Κύριε Πρόεδρε, είχα αναφέρει στην αγόρευσή μου επί της ενοχής των κατηγορουμένων ότι η 17Ν?.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Εισαγγελεύ, ας διακόψουμε για δυο λεπτά μόνο, θα σας παρακαλούσα εγώ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Ναι κ. Πρόεδρε, καμία αντίρρηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι, δεν διακόπτεται η συνεδρίαση. Πού είναι οι συνήγοροι του κ. Τζωρτζάτου;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Δεν ορίσατε κ. Πρόεδρε αντικαταστάτη του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι, διότι δεν ?.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Να ορίσετε κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς τον εκπροσωπείτε; Τον εκπροσωπεί εξ υπ’ αρχής, αναδρομικά.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εξ υπ’ αρχής λοιπόν τον εκπροσωπεί για να μην επαναλάβω την αγόρευσή μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι κ. Εισαγγελεύ, για όνομα του Θεού. Λένε μερικοί «όχι, προς Θεού›.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Δικασταί, ενδιαφέρομαι για να μην υπάρχει αυστηρότητα στη δικονομική πράξη της αγόρευσης. Περί αυτού πρόκειται.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν υπάρχει κ. Εισαγγελεύ.

Ι. ΒΛΑΧΟΣ: Συγγνώμη, δική μου παράλειψη. Ο κ. Παπαδάκης πράγματι -ήμασταν χθες το βράδυ μαζί- και μου είπε ότι θα έρθει λίγο αργότερα γιατί είχε να πάρει μία αναβολή από ένα επείγον Δικαστήριο. Οπότε δεν τίθεται θέμα, από την αρχή της διαδικασίας θεωρείται ?

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστούμε πολύ κ. Βλάχο για την προθυμία σας. Διορίζεται ο κ. Βλάχος εξ υπ’ αρχής.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριοι Δικασταί, είχα αναφέρει στην αγόρευσή μου επί της ενοχής των κατηγορουμένων ότι η 17Ν υπήρξε ένα βαθύτατα φασιστικό μόρφωμα ?.

Χ. ΞΗΡΟΣ: (εκτός μικροφώνου) Όχι, αυτό δεν πρόκειται να το ανεχθούμε. Φασίστες είστε και φαίνεστε.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Με σταλινική μιλιταριστική νοοτροπία και συμπεριφορά.

(Διαλογικές συζητήσεις)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Διακόπτουμε για πέντε λεπτά.

ΔΙΑΚΟΠΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Σταμούλη, ο κ. Εισαγγελεύς έχει το λόγο. Δεν επιτρέπεται διακοπή εκτός αν είναι κάτι διαδικαστικό.

Ι. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: Διαδικαστικό είναι το θέμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάτι δηλαδή το οποίο να μπορούμε να το κάνουμε τώρα αλλά όταν τελειώσει όμως ο κ. Εισαγγελεύς.

Ι. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε πάρα πολύ. Αντιλαμβάνεστε ότι οι τοποθετήσεις του κ. Εισαγγελέως πέραν και ανεξαρτήτως του σταδίου της Δίκης που θα του επέτρεπαν μόνο να εισηγηθεί την επιβολή ποινών, οι διακηρύξεις στις οποίες προβαίνει νομίζω ότι προσβάλλουν και την δικονομική τάξη και εάν τελικά επιμείνει ο κ. Εισαγγελεύς σε αυτές τις εισηγήσεις του τις άσχετες με το θέμα το οποίο πρέπει να απασχολήσει το Δικαστήριό σας?.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τότε θα μου ζητήσετε να διακόψω.

Ι. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: Η υπεράσπιση θα είναι υποχρεωμένη να αποχωρήσει εν σώματι.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε Δικασταί, όσα είπα προηγουμένως επιβεβαιώθηκαν από το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να δεχθούν το δικαίωμα της πολιτείας και του λαού για δικαιοσύνη. Όχι μόνο τούτο αλλά και περαιτέρω συστηματικά άρχισαν να προσπαθούν να φθείρουν τις νομικές μας κατακτήσεις και το νομικό μας πολιτισμό.

Έτσι ενώ η διάταξη του άρθρου 97 παράγραφος 2 του Συντάγματος διαλαμβάνει για τη δυνατότητα του κοινού νομοθέτη να υπαγάγει στη δικαιοδοσία των Ποινικών Εφετείων όποια κακουργήματα κρίνει είναι η διάταξη αυτή σαφέστατη, παρά ταύτα οι κατηγορούμενοι αβάσιμα και αυθαίρετα τόλμησαν να αμφισβητήσουν τούτο.

Το ίδιο επίσης αυθαίρετα και αβάσιμα προέβαλαν ότι από αυτή τη Δίκη αποκλείστηκε η έμμεση δημοσιότητα επειδή απαγορεύτηκε η τηλεοπτική της κάλυψη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Εισαγγελεύ, θα διακόψουμε πάλι για πέντε λεπτά διότι δεν θέλω?..

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Έχει σημασία κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ πέντε λεπτά διακοπή.

ΔΙΑΚΟΠΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καθίστε κάτω να συνεχίσουμε.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Έπειτα από όσα ανέφερα προηγουμένως προτείνω για τους κατηγορουμένους την επιβολή των κάτωθι ποινών ως ακολούθως:

Για το κακούργημα της συγκρότησης και ένταξης ως μελών εγκληματικής Οργάνωσης για τον Δημήτριο Κουφοντίνα κάθειρξη 10 ετών. Για τον Βασίλειο Ξηρό κάθειρξη 7 ετών. Τον Διονύσιο Γεωργιάδη ομοίως 7 ετών. Τον Κωνσταντίνο Καρατσώλη 7 ετών. Τον Ηρακλή Κωστάρη 10 ετών. Τον Θωμά Σερίφη κάθειρξη 6 ετών. Τον Παύλο Σερίφη 10 ετών. Τον Νικόλαο Παπαναστασίου 10 ετών. Αυτούς λόγω της μακράς διαρκείας της εντάξεως. Για τον Σάββα και τον Χριστόδουλο Ξηρό κάθειρξη 10 ετών. Τον Τζωρτζάτο 10 ετών. Τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο κάθειρξη 10 ετών.

Για το κακούργημα προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών να επιβληθεί εις τον Δημήτριο Κουφοντίνα κάθειρξη 15 ετών. Εις τον Σάββα Ξηρό ομοίως 15 ετών. Εις τον Χριστόδουλο Ξηρό ομοίως 15 ετών. Το ίδιο και εις τον Βασίλειο Τζωρτζάτο κάθειρξη 15 ετών. Εις τον Κωνσταντίνο Καρατσώλη κάθειρξη 12 ετών. Εις τον Ηρακλή Κωστάρη κάθειρξη 15 ετών. Στον Θωμά Σερίφη κάθειρξη 10 ετών. Εις τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο κάθειρξη 15 ετών.

Για την διακεκριμένη οπλοκατοχή εις τον Δημήτριο Κουφοντίνα κάθειρξη 15 ετών, εις τον Σάββα Ξηρό ομοίως κάθειρξη 15 ετών. Εις τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο κάθειρξη 15 ετών.

Για την απόπειρα δολοφονίας του Ρόμπερτ Τσαντ να επιβληθεί εις τον Δημήτριο Κουφοντίνα κάθειρξη 15 ετών. Ο Δημήτριος Κουφοντίας έχει κηρυχθεί ένοχος απλής συνεργίας εις την πράξη απόπειρας ανθρωποκτονίας. Να επιβληθεί στον Χριστόδουλο Ξηρό κηρυχθέντα ένοχο άμεσης συνεργίας κάθειρξη 18 ετών. Εις τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο 18 ετών κάθειρξη, την ιδία ποινή με του αμέσου συνεργού του Χριστοδούλου. Εις την πράξη αυτή δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός, έχει πεθάνει, ο Σκανδάλης.

Για την υπόθεση ανθρωποκτονίας εις βάρος του Χρήστου Μάτη εις τους κηρυχθέντες ενόχους Δημήτριο Κουφοντίνα ισόβια κάθειρξη. Χριστόδουλο Ξηρό, ισόβια κάθειρξη. Εις τον Πάτροκλο Τσελέντη, κάθειρξη 12 ετών. Εις τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο κάθειρξη ισόβια.

Για την υπόθεση των ανθρωποκτονιών Μομφεράτου και Ρουσσέτη για τον Δημήτριο Κουφοντίνα, 2 φορές ισόβια κάθειρξη. Χριστόδουλο Ξηρό, τον Βασίλειο Τζωρτζάτο, 2 φορές ισόβια κάθειρξη. Πάτροκλο Τσελέντη, 2 φορές από 12 έτη. 12 είναι η κάθειρξη για κάθε μία ανθρωποκτονία δηλαδή. Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, 2 φορές ισόβια κάθειρξη.

Για την υπόθεση της έκρηξης σε λεωφορείο των ΜΑΤ Καισαριανής δια τον Δημήτριο Κουφοντίνα την ανθρωποκτονία Γεωργακόπουλου ισόβια κάθειρξη και κάθε μία από τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών κάθειρξη 18 ετών. Χριστόδουλο Ξηρό, για την ανθρωποκτονία ισόβια κάθειρξη, για κάθε μία από τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών κάθειρξη 18 ετών. Βασίλειο Τζωρτζάτο, για την απλή συνέργια στην ανθρωποκτονία κάθειρξη 18 ετών και για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας 15 ετών κάθειρξη. Αλέξανδρος Γιωτόπουλου, ισόβια κάθειρξη και για κάθε μία από τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας κάθειρξη 18 ετών.

Ανθρωποκτονία Δημητρίου Αγγελόπουλου. Δημήτριος Κουφοντίνας να του επιβληθεί κάθειρξη 18 ετών. Χριστόδουλο Ξηρό, ισόβια κάθειρξη, είναι ο φυσικός αυτουργός της πράξης (το είπε το Δικαστήριο). Για τον Βασίλειο Τζωρτζάτο, κάθειρξη 18 ετών. Για τον Πάτροκλο Τσελέντη, κάθειρξη 12 ετών. Για τον κατηγορούμενο Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ισόβια κάθειρξη.

Για την πράξη της έκρηξης σε λεωφορείο που μετέφερε Αμερικανούς στον Ρέντη για το κακούργημα 23 αποπειρών ανθρωποκτονιών για τον Δημήτριο Κουφοντίνα, κάθειρξη 15 ετών για κάθε μία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Το ίδιο και στον Σάββα Ξηρό, κάθειρξη 15 ετών για κάθε μία από τις 23 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Για τον Χριστόδουλο Ξηρό, κάθειρξη 18 ετών για κάθε μία από τις 23 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Βασίλειο Τζωρτζάτο, κάθειρξη 15 ετών για κάθε μία από τις 23 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Πάτροκλος Τσελέντης, κάθειρξη 12 ετών για κάθε μία από τις 23 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, κάθειρξη 18 ετών για κάθε μία από τις 23 αυτές απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Έκρηξη στη Βούλα, στο Καβούρι. Δημήτριος Κουφοντίνας, κάθειρξη 15 ετών για κάθε μία από τις 11 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Χριστόδουλος Ξηρός, κάθειρξη 18 ετών για κάθε μία από τις 11 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Βασίλειος Τζωρτζάτος, κάθειρξη 15 ετών για τις 11, για κάθε μία και 18 ετών κάθειρξη στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο για κάθε μία από τις 11 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Υπόθεση Αθανασιάδη Μποδοσάκη. Εις τον Δημήτριο Κουφοντίνα, κηρυχθέντα ένοχο ως αυτουργός της πράξης ισόβια κάθειρξη. Εις τον Βασίλειο Τζωρτζάτο, κηρυχθέντα ένοχο άμεσης συνέργιας στην πράξη της ανθρωποκτονίας ισόβια κάθειρξη. Εις τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο κηρυχθέντα ένοχο ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή ομοίως ισόβια.

Ανθρωποκτονία Νορντίν. Δημήτριος Κουφοντίνας, κηρυχθέντα ένοχο απλής συνεργίας στην πράξη της ανθρωποκτονίας να του επιβληθεί η ποινή κάθειρξης 18 ετών και για την έκρηξη κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Σάββας Ξηρός, για την έκρηξη να το επιβληθεί κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και για τις λοιπές ανθρωποκτονίες κάθειρξη 18 ετών. Χριστόδουλος Ξηρός, για την πράξη της ανθρωποκτονίας ισόβια κάθειρξη, για τη πράξη της έκρηξης κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Χ. ΞΗΡΟΣ: Δεν έχω να τα πληρώσω. Θα σας τα δώσει ο κ. Ευαγγελάτος

Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Εγώ δεν διακρίνουμε?.Δεν πρόκειται να πάρω, δεν ταυτίζομαι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Ευαγγελάτε, σας παρακαλώ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Βασίλειος Τζωρτζάτος, για τη πράξη της ανθρωποκτονίας κάθειρξη 18 ετών, για την πράξη της έκρηξης κάθειρξη 15 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Πάτροκλος Τσελέντης, για την πράξη της έκρηξη κάθειρξη 5 ετών και της ανθρωποκτονίας κάθειρξη 12 ετών. Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, για την πράξη της ανθρωποκτονίας ισόβια κάθειρξη και για την πράξη της έκρηξης κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Εισαγγελέως Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη εις τον κ. Δημήτριο Κουφοντίνα, ισόβια κάθειρξη. Εις τον κ. Βασίλειο Τζωρτζάτο φυσικό αυτουργό της πράξης, ομοίως ισόβια κάθειρξη. Εις τον κ. Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, κηρυχθέντα ένοχο ως ηθικό αυτουργό στην πράξη αυτή της ανθρωποκτονίας ισόβια κάθειρξη. Στον Κωσταντίνο Τέλιο, κάθειρξη 11 ετών.

Εις την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Εισαγγελέως Ταρασουλέα, στον Δημήτριο Κουφοντίνα, κάθειρξη 15 ετών. Εις τον Σάββα Ξηρό, 18 ετών. Εις τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, 18 ετών.

Εις την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας Πέτσου, Καραχάλιου και Σαβάκη, στον Δημήτριο Κουφοντίνα, κάθειρξη 15 ετών για κάθε μία από τις συρρέουσες 3 ανθρωποκτονίες και κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για το συρρέον κακούργημα της έκρηξης. Σάββας Ξηρός, είναι ο φυσικός αυτουργός της πράξης να του επιβληθεί κάθειρξη 18 ετών για κάθε μία από τις συρρέουσες απόπειρες ανθρωποκτονιών και κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για το κακούργημα της έκρηξης. Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ομοίως κάθειρξη 18 ετών για κάθε μία συρρέουσα απόπειρα ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για το κακούργημα της έκρηξης.

Ανθρωποκτονία Παύλου Μπακογιάννη 26/9/89. Εις τον Δημήτριο Κουφοντίνα φυσικό συναυτουργό ισόβια κάθειρξη. Εις τον Ηρακλή Κωστάρη συναυτουργό της πράξης ανθρωποκτονίας ισόβια κάθειρξη. Σάββα Ξηρό, κάθειρξη 18 ετών. Ομοίως στον Βασίλειο Τζωρτζάτο. Εις τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ισόβια κάθειρξη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας εις την δολοφονία του Μπακογιάννη.

Υπόθεση Βαρδινογιάννη. Εις τον Δημήτριο Κουφοντίνα, για κάθε μία από τις 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας Βαρδινογιάννη, Τσαϊνη, Κοτσίφη κάθειρξη 15 ετών και για το κακούργημα της έκρηξης κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Σάββας Ξηρός, για κάθε μία απόπειρα ανθρωποκτονίας κάθειρξη 18 ετών και για το κακούργημα της έκρηξης κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Χριστόδουλος Ξηρός, ένοχος επίσης ως συναυτουργός της πράξης, κάθειρξη 18 ετών για κάθε μία από τις 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας και για το κακούργημα της έκρηξης κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Βασίλειος Τζωρτζάτος, κάθειρξη 15 ετών για κάθε μία από τις 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για το κακούργημα της έκρηξης. Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, κάθειρξη 18 ετών για κάθε μία από τις 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για το κακούργημα της έκρηξης.

Υπόθεση της δολοφονίας Ρόναλντ Στιούαρτ. Δημήτριος Κουφοντίνας, να του επιβληθεί για την πράξη της απλής συνέργιας στην ανθρωποκτονία αυτή κάθειρξη 18 ετών και για το κακούργημα της έκρηξης κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Σάββας Ξηρός είναι ο φυσικός αυτουργός της πράξης ανθρωποκτονίας, να το επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, για το κακούργημα της έκρηξης κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Χριστόδουλος Ξηρός ένοχος απλής συνέργιας, για την ανθρωποκτονία κάθειρξη 18 ετών και για την έκρηξη κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Ηρακλής Κωστάρης, επίσης για την ανθρωποκτονία κάθειρξη 18 ετών και την έκρηξη κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Εις τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, για την ανθρωποκτονία την τετελεσμένη να του επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και για την έκρηξη κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας του Τούρκου επιτετραμμένου Ντενίς Μπουλούκμπαση στις 16/7/91. Εις τον Δημήτριο Κουφοντίνα, για κάθε μία από τις 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας κάθειρξη 15 ετών, για το κακούργημα της έκρηξης 12 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Εις τον Σάββα Ξηρό για κάθε μία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας 18 ετών κάθειρξη και για το κακούργημα της έκρηξης κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Εις τον Βασίλειο Τζωρτζάτο, για το κακούργημα της έκρηξης κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και για την κάθε μία από τις 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας κάθειρξη 15 ετών. Για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο κάθειρξη 18 ετών για κάθε μία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και για το κακούργημα της έκρηξης κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Υπόθεση δολοφονίας Γιοργκού Τσετίν. Δημήτρης Κουφοντίνας ισόβια κάθειρξη γιατί είναι ο φυσικός αυτουργός της πράξης. Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: ισόβια κάθειρξη. Σάββας Ξηρός: κηρυχθέντα ένοχο αυτής της ενέργειας: κάθειρξη 18 ετών.

Υπόθεση επίθεσης στα ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη. Δημήτρης Κουφοντίνας: για το κακούργημα της έκρηξης κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Για την τετελεσμένη ανθρωποκτονία του αστυφύλακα Βαρή κάθειρξη 18 ετών. Για κάθε μια από τις 11 απόπειρες ανθρωποκτονιών κάθειρξη 15 ετών. Σάββας Ξηρός: για το κακούργημα της έκρηξης, ρουκέτας και χειροβομβίδας κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Για την ανθρωποκτονία Βαρή ισόβια κάθειρξη και για κάθε μια από τις 11 απόπειρες ανθρωποκτονίας κράτηση 18 ετών. Χριστόδουλος Ξηρός: είναι ο άμεσος συνεργός στην πράξη για την τετελεσμένη ανθρωποκτονία του αστυφύλακα ισόβια κάθειρξη. Για το κακούργημα της έκρηξης κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και για κάθε μια από τις 11 απόπειρες ανθρωποκτονίας κάθειρξη 18 ετών. Βασίλειος Τζωρτζάτος: για το κακούργημα της έκρηξης κάθειρξη 12 ετών και χρηματική 1.500 ευρώ. Για την ανθρωποκτονία κάθειρξη 18 ετών και για κάθε μια απόπειρα κάθειρξη 15 ετών. Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: για την έκρηξη κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για την τετελεσμένη ανθρωποκτονία ισόβια κάθειρξη και για κάθε μια απόπειρα ανθρωποκτονίας κάθειρξη 18 ετών.

Υπόθεση Σεπόλια: απόπειρα ανθρωποκτονιών, απόπειρα κλοπής Ι.Χ. επιβατικού, ληστεία και έκρηξη. Δημήτρης Κουφοντίνας: για κάθε μια από τις 5 απόπειρες ανθρωποκτονίας κάθειρξη 15 ετών, για την έκρηξη κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και για την απόπειρα της συγκεκριμένης κλοπής κάθειρξη 5 ετών. Σάββας Ξηρός: για κάθε μια από τις 5 απόπειρες ανθρωποκτονίας κάθειρξη 18 ετών. Το ίδιο και για την έκρηξη κάθειρξη 18 και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Για την απόπειρα της συγκεκριμένης κλοπής κάθειρξη 8 ετών. Χριστόδουλος Ξηρός: για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Καδά κάθειρξη 18 ετών και για κάθε μια από τις 5 απόπειρες ανθρωποκτονίας κάθειρξη 15 ετών. Για την έκρηξη κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Για την απόπειρα διακεκριμένης κλοπής κάθειρξη 5 ετών. Σωτήρης Κονδύλης: κάθειρξη 10 ετών για κάθε μια συρρέουσα απόπειρα ανθρωποκτονίας και για την απλή συνέργια στην απόπειρα διακεκριμένης κλοπής κάθειρξη 2 ετών. Αλέξανδρος Γιωτόπουλος έχει αθωωθεί βέβαια εδώ.

Υπόθεση επίθεσης κατά της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στην οποία έχουμε και το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας του φύλακα Κεφαλόπουλου στις 8/12/91. Δημήτρης Κουφοντίνας: για το κακούργημα της έκρηξης κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κάθειρξη 15 ετών. Χριστόδουλος Ξηρός: ένοχος ως αυτουργός της πράξης για την έκρηξη κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, την απόπειρα ανθρωποκτονίας κάθειρξη 18 ετών. Σάββας Ξηρός: για την έκρηξη κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κάθειρξη 15 ετών. Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: για την έκρηξη κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κάθειρξη 18 ετών.

Έκρηξη και απόπειρα ανθρωποκτονίας στην υπόθεση Παλαιοκρασσά – Αξαρλιάν. Δημήτρης Κουφοντίνας: κηρυχθέντα ένοχος ως αυτουργός των πράξεων για το κακούργημα της έκρηξης ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας Αξαρλιάν ισόβια κάθειρξη. Για κάθε μια από τις 8 απόπειρες ανθρωποκτονιών κάθειρξη 18 ετών. Σάββας Ξηρός: για την έκρηξη κάθειρξη 18 ετών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Για την ανθρωποκτονία Αξαρλιάν κάθειρξη 18 ετών και για κάθε μια από τις 8 απόπειρες ανθρωποκτονιών κάθειρξη 15 ετών. Χριστόδουλος Ξηρός: συλληφθέντα ένοχος άμεσης συνέργιας της παραπάνω πράξης για το κακούργημα της έκρηξης ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Για την ανθρωποκτονία Αξαρλιάν ομοίως ισόβια κάθειρξη. Για κάθε μια από τις 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας κάθειρξη 18 ετών.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή