Δίκη «17Ν» : Οι συνήγοροι υπεράσπισης για τις προτεινόμενες ποινές

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2003 09:48
A- A A+

Με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επί των προτεινομένων ποινών για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», συνεχίζεται απο το πρωΐ, η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Τον κύκλο των τοποθετήσεων άνοιξε η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία γνωστοποίησε στο δικαστήριο οτι ο εντολέας της δεν επιθυμεί να υποβάλει αίτημα επιείκιας, αλλά και δε σκοπεύει να ασκήσει κανένα από τα δικονομικά δικαιώματα, που του παρέχει ο νόμος.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο συνήγορος των αδελφών Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος υποστήριξε πως ο Σάββας Ξηρός ''αρίστευσε στο δικαστήριο, πήρε άριστα δέκα ισόβια'' και τόνισε ότι ούτε ο δικός του εντολέας προτίθεται να ζητήσει την επιείκια των δικαστών.

Ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε πως από την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για το Σάββα Ξηρό, ενώ επανέλαβε ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του τις καταγγελίες του κατηγορούμενου για τις συνθήκες νοσηλείας του.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή