Δύο επιθέσεις στη Βαγδάτη, 10 νεκροί

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2003 09:56
A- A A+

Δύο αυτοκίνητα-βόμβες εξερράγησαν σε αστυνομικά τμήματα στην ευρύτερη περιοχή της Βαγδάτης, με συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι. Εκείνο όμως που κυρίως επλήγη από τις επιθέσεις αυτές, είναι η αίσθηση που δημιουργήθηκε ότι μετά τη σύλληψη του Σαντάμ Χουσέιν θα μπορούσε να υπάρξει ύφεση στις επιθέσεις των ιρακινών ανταρτών.

Το ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το αστυνομικό τμήμα Ζουχούρ, στο χωριό Χουσεϊνίγια, 30 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 20, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το δεύτερο αυτοκίνητο-βόμβα εξερράγη έξω από την υπηρεσία διερεύνησης εγκλημάτων στην περιοχή Αμιρίγια, στο κέντρο της Βαγδάτης.

Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκε ο οδηγός του παγιδευμένου αυτοκινήτου και τραυματίσθηκαν οκτώ άνθρωποι. Από την έκρηξη καταστράφηκαν επίσης τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Αλλη μία επίθεση στην Αμιρίγια αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα. Ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν εκρηκτικά.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή