Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το γήπεδο της ΑΕΚ

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2003 12:40
A- A A+

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορά στην ανέγερση του νέου Αθλητικού και Πολυλειτουργικού Κέντρου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (τροποποίηση του άρθρου 19 του σχετικού νόμου 3044/2002).

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων Ολυμπιακής Προετοιμασίας και άλλες διατάξεις» το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι:

-το ανώτατο ύψος των μεταλλικών στεγάστρων μειώνεται από 35 μέτρα σε 30.

-ο πραγματοποιούμενος Συντελεστής Δόμησης δεν θα υπερβαίνει το 1,40 που αποτελεί το Συντελεστή Δόμησης του παρακείμενου προσφυγικού οικισμού.

-μειώνεται το ποσοστό του ανώτατου επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης των μη αθλητικών χρήσεων από 40% σε 33,5% του ανώτατου συντελεστή δόμησης του ν.3044/2002.

-το συνολικό εμβαδόν που θα καταλαμβάνουν οι χώροι συνάθροισης του κοινού, καθώς και οι εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις δεν θα υπερβαίνει τα 20.000 τμ έναντι των 24.000 τμ, που είχε αρχικά σχεδιαστεί.

-προσδιορίζονται οι περιβαλλοντικοί όροι για τη λειτουργία του Κέντρου (π.χ. προστασία ¶λσους Νέας Φιλαδέλφειας, κάλυψη από την ΑΕΚ της δαπάνης για δενδροφύτευση 50 στρεμμάτων κλπ).

-παραχώρηση 50 θέσεων στάθμευσης στους κατοίκους της οδού Καππαδοκίας.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις