Βουλή : Κατετέθη η τροπολογία για TVX Hellas και TVX Gold Inc.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2003 13:02
A- A A+

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ με τίτλο «άδεια δόμησης, πολεοδομικές και άλλες διατάξεις», κυρώνεται και έχει ισχύ νόμου η σύμβαση εξωδικαστικού συμβιβασμού που υπεγράφη μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των εταιρειών TVX Hellas και TVX Gold Inc.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει την τροπολογία, με την κύρωση της εν λόγω σύμβασης το Δημόσιο αναλαμβάνει το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού της TVX Hellas κατά πλήρη κυριότητα και επίσης αναλαμβάνει την υποχρέωση να της καταβάλλει ως εύλογη χρηματική αποζημίωση το ποσό των 11 εκατ. ευρώ. Επίσης, σημειώνεται ότι το Δημόσιο θα έχει απώλεια εσόδων 2,3 εκατ. ευρώ από την περιέλευση σε αυτό του συνόλου των στοιχείων του ενεργητικού της TVX Hellas ελεύθερου παντός βάρους, χρέους κλπ.

Επίσης, στο ίδιο νομοσχέδιο η τροπολογία με την οποία καθορίζονται στα 4.000 τ.μ. η αρτιότητα των γηπέδων που βρίσκονται στην Γ' ζώνη της χερσονήσου της Λαυρεωτικής, ενώ, από την 1η Ιανουαρίου 2004 επεκτείνεται και στους πτυχιούχους υπομηχανικούς ΚΑΤΕΕ, ΚΑΤΕ και ΤΕΙ η καταβολή του ειδικού επιδόματος που καταβάλλεται στους μηχανικούς διπλωματούχους ΑΕΙ του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή