Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2003 07:00
A- A A+

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Παροδικές νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 02 έως 03 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς με περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεα, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αργότερα χιόνι θα πέσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς με περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με βροχές και αργότερα καταιγίδες. Τη νύχτα θα χιονίσει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέυν δυτικοί μέτριοι που αργότερα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς, ενώ θα σημειώσει και άλλη πτώση από το βράδυ.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με βροχές και αργότερα καταιγίδες. Το βράδυ χιόνια θα πέσουν σε περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι που θα στραφούν αργότερα σε βόρειους ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς και θα υποχωρήσει κι άλλο μετά το μεσημέρι.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τις απογευματινές και βράδυνες ώρες θα χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Αθηνας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι που τη νύχτα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 10 βαθμούς, ενώ αισθητή πτώση θα σημειώσει κυρίως από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανές τοπικές χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 03 βαθμούς.

Αύριο Τετάρτη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αλλά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνον τοπικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι πολύ ισχυροι έως θυελλώδεις και τοπικά στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή