Νοσοκόμος κατηγορείται για τη δολοφονία 40 ασθενών στις ΗΠΑ

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2003 07:23
A- A A+

Ένας νοσοκόμος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός κληρικού που νοσηλευόταν το Νιου Τζέρσεϊ, ενδεχομένως να ενέχεται και στις δολοφονίες περίπου 40 ασθενών στη συγκεκριμένη αμερικανική Πολιτεία και στην Πενσυλβάνια, τα τελευταία 16 χρόνια, ανακοινώθηκε χθες από δικαστικές πηγές.

Ο 43-χρονος Τσαρλς Κάλεν, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή με την κατηγορία της δολοφονίας τον περασμένο Ιούνιο του κληρικού Φλορινάν Γκάλ και για την απόπειρα δολοφονίας μίας 40-χρονης, που αμφότεροι νοσηλεύονταν στο Ιατρικό Κέντρο του Σόμερσετ στο Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κάλεν χορήγησε στον ιερωμένο μία φονική δόση φαρμάκων, τα οποία του προκάλεσαν καρδιακή ανακοπή. Η άλλη ασθενής, στην οποία είχε χορηγήσει μεγάλη δόση της ουσίας digoxine, σώθηκε την τελευταία στιγμή με τη χορήγηση αντιδότου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του δικαστή Γουέιν Φόρεστ, ο Κάλεν μπορεί να ευθύνεται και για τον θάνατο ''περίπου 30 με 40 ασθενών'', εκ των οποίων οι 15 νοσηλεύονταν στο Σόμερσετ. Ο νοσοκόμος είχε εργασθεί και σε άλλα εννέα νοσηλευτικά ιδρύματα στο Ν.Τζέρσεϊ και στη γειτονική Πενσυλβάνια, κι είχε παραιτηθεί από τρία από αυτά.

Κατά την χθεσινή σύντομη ακροαματική διαδικασία, ο Κάλεν παραδέχθηκε την ενοχή του για τη δολοφονία του κληρικού και την απόπειρα δολοφονίας της άλλης ασθενούς. Η εγγύηση ορίσθηκε στο ένα εκατ. δολάρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή