Ναρκωμένος ήταν ο Χουσεΐν κατά τη σύλληψή του, λέει η μεγάλη του κόρη

Σε συνέντευξή της στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2003 14:01
A- A A+

Πεπεισμένη ότι ο πατέρας της τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικού τη στιγμή της σύλληψης του από τις αμερικανικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ, είναι η μεγαλύτερη κόρη του έκπτωτου Ιρακινού προέδρου, Ράγαντ Σαντάμ Χουσεΐν.

''Πώς μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα μπορούσαν να τον συλλάβουν αν δεν ήταν ναρκωμένος. Δεν έχω αμφιβολίες, είμαι βέβαιη ότι δεν θα μπορούσαν να τον συλλάβουν εάν δεν ήταν ναρκωμένος'', δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτου Al Arabiya.

''Ο Σαντάμ Χουσεΐν παραμένει πατέρας μου. Κάθε έντιμος άνθρωπος που τον γνώρισε την εποχή της ισχύος του γνωρίζει ότι αυτός που εμφανίσθηκε στις οθόνες της τηλεόρασης ήταν ένας Σαντάμ Χουσεΐν ναρκωμένος'', πρόσθεσε.

Δηλώνοντας τηλεφωνικά από το Αμμάν της Ιορδανίας ότι είναι ''υπερήφανη για τον άνθρωπο αυτόν που είναι ο πατέρας της'', κατήγγειλε τις συνθήκες ανακοίνωσης της σύλληψής του. ''Πού είναι η δημοκρατία; Πού είναι η ασυλία την οποία απολαμβάνει κάθε αρχηγός κράτους;'', αναρωτήθηκε δηλώνοντας ότι ''ένα λιοντάρι παραμένει λιοντάρι ακόμη και δεμένο''.

Μιλώντας εξ ονόματος και των δύο άλλων αδελφών της, Ράνα και Χάνα, ζήτησε ο πατέρας της να κριθεί ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου. ''Εμείς οι τρεις κόρες του ζητούμε μία δίκαιη δίκη, να μην κριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε από τις δυνάμεις κατοχής''.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή