Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2003 07:00
A- A A+

Χιονοπτώσεις στα ανατολικά με πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Λίγες νεφώσεις αυξημένες στην Ανατολικη Μακεδονία και τη Θράκη με πιθανές χιονοπτώσεις το πρωΐ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, και στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 02 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωΐ αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουβ βόρειοι βορειοδυτικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 06 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι [ολύ ισχυροί έως θυελλώδεις πρόσκαιρα στο Αιγαιο πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 05 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και το βράδυ πιθανόν και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά σε περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 02 βαθμούς.

Αύριο Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και νωρίς το πρωΐ στη Βόρεια Κρήτη είναι πιθανό να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί στο Αιγαίο πολύ ισχυροί και στα νότια πρόσκαιρα θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή