Ευχαριστημένος ο Ράμσφελντ για τη νέα οδική αρτηρία στο Αφγανιστάν

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2003 07:40
A- A A+

Την ευαρέσκειά του εξέφρασε χθες το βράδυ ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, για τα εγκαίνια στο Αφγανιστάν της νέας οδικής αρτηρίας που συνδέει την Καμπούλ με το Κανταχάρ, τονίζοντας πως αυτή θα συμβάλλει στη βελτίωση της ασφάλειας και των εμπορικών συναλλαγών στη χώρα.

Η κατασκευή της νέας οδικής αρτηρίας, μήκος 482 χλμ., η οποία εγκαινιάσθηκε χθες το πρωΐ από τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, αντιπροσωπεύει για την Ουάσιγκτον ένα βασικό σημείο στη στρατηγική της για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν.

Η νέα αρτηρία συνδέει την πρωτεύουσα με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρώην ορμητήριο των Ταλιμπάν. Ο Ράμσφελντ τη χαρακτήρισε ''σημαντικό βήμα'' που η κατασκευή της αποδεικνύει πως το ''Αφγανιστάν κάνει προόδους'' προς τον εκδημοκρατισμό και τη σταθερότητα.

''Αυτή θα διευκολύνει τις ανταλλαγές, θα δώσει δυνατότητα να προσελκυθούν ξένα κεφάλαια, η αρτηρία αυτή θα πρέπει να δώσει δυνατότητα να αυξηθούν οι πρόσοδοι της κυβέρνησης, να αυξηθεί η ασφάλεια για τον λαό, συνεισφέροντας συνάμα στην ενότητα της χώρας'', πρόσθεσε ο Ράμσφελντ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή