Τρεις χιλιάδες στρατιώτες αποστέλει η Ν. Κορέα στο Ιράκ

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2003 08:03
A- A A+

Τρεις χιλιάδες στρατιώτες στο Ιράκ αποφάσισε να αποστείλει σήμερα η κυβέρνηση της Ν. Κορέας, για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες για την σταθερότητα υπό την αιγίδα της αμερικανοκινούμενης στρατιωτικής συμμαχίας, όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της χώρας.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υψηλόβαθμων στελεχών γύρω από τον πρόεδρο Ρο Μου Χιούν. «Το σχέδιο εγκρίθηκε σήμερα», τόνισε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.

Το νοτιοκορεατικό εκστρατευτικό σώμα θα περιλαμβάνει μάχιμες και μη μάχιμεες δυνάμεις, οι οποίες θα προστεθούν στους 400 οπλίτες που ήδη σταθμεύουν στο Ιράκ.

Η απόφαση απομένει να εγκριθεί κι από το Κοινοβούλιο και ένα σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Εθνοσυνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Και το Μεγάλο Εθνικό Κόμμα (GNP), της μείζονος αντιπολίτευσης στη Βουλή, υποστηρίζει την ανάπτυξη δυνάμεων στο Ιράκ.

Μία στρατιωτική αντιπροσωπεία πρόκειται να ταξιδεύσει σύντομα στις ΗΠΑ προκειμένου να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες. Χθες, ο υπουργός Αμύνης Τσο Γιουνγκ Κιλ, υπολόγισε σε πέντε μήνες τον απαιτούμενο χρόνο για την προετοιμασία της ανάπτυξης της νοτιοκορεατικής δύναμης στο Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή