Μεγάλη επιχείρηση Αμερικανών στη Σαμάρα, οκτώ συλλήψεις

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2003 12:28
A- A A+

Μεγάλη επιχείρηση, με την κάλυψη ελικοπτέρων και αρμάτων μάχης, εξαπέλυσαν τα ξημερώματα οι Αμερικανοί στην Σαμάρα, 120 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαγδάτης, συλλαμβάνοντας οκτώ υπόπτους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες καταζητούσαν 29 άτομα που εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων κατοχής και συνέλαβαν οκτώ, δήλωε ο εκπρόσωπος.

Στη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. ''Η επιχείρηση στην οποία μετείχαν δυνάμεις της 4ης μεραρχίας Πεζικού, ήταν συλλογική, συντονισμένη και επιθετική και είχε στόχο την απομόνωση και εξάλειψη στοιχείων του πρώην καθεστώτος και άλλων πυρήνων που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν το Ιράκ και να εκφοβίσουν τους αθώους Ιρακινούς πολίτες οι οποίοι θέλουν την ελευθερία και όχι την τυρρανία'', αναφέρεται στο ανακοινωθέν των αμερικανικών δυνάμεων.

Στην επιχείρηση πήραν επίσης μέρος δυνάμεις της ιρακινής αστυνομίας και της ιρακινής Πολιτοφυλακής.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι απέκρουσε επίθεση Ιρακινών ανταρτών στη Σαμάρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 αντάρτες. Σύμφωνα πάντως με ιρακινές νοσοκομειακές πηγές μόνο ένας εργάτης έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης των ανταρτών με τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή