Ο γηραιότερος στον κόσμο

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2003 18:46

A- A A+

Ο Ισπανός Χοάν Ρουιντάβετς Μολ, κάτοικος Μινόρκας, που θεωρείται ο γηραιότερος στον κόσμο, γιόρτασε τα 114α γενέθλιά του τη Δευτέρα σε στενό περιβάλλον, δίπλα στ' αδέλφια του, Περίκο 102 ετών και Χοσέπ 97 ετών στην περιοχή Ες Μιγκόρν Γκραν όπου πέρασε όλη του τη ζωή.

Ο Χοάν Ρουιντάβετς, υποδηματοποιός, γεννήθηκε στο νησί των Βαλεαρίδων, στις 15 Δεκεμβρίου του 1889, την ίδια χρονιά με τον Τσάρλι Τσάπλιν.

Ο υπεραιωνόβιος έχει καλή υγεία, και δηλώνει ότι το μυστικό της μακροβιότητάς του έγκειται στην μεσογειακή διατροφή που βασίζεται στο ελαιόλαδο, την τομάτα και τα ψάρια.

Δηλώνει πως κοιμάται 15 ώρες ημερησίως, δεν πίνει αλκοόλ, ούτε καφέ, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. «Κάπνιζα λίγο αλλά το σταμάτησα πριν από 30 χρόνια». Δηλώνει αριστερός, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ να τόν επισκέπτεται επανειλημμένως. Του απέστειλε μάλιστα και ευχετήρια επιστολή αποκαλώντας τον «Αγαπητό φίλο».

Ο Χοάν συνταξιοδοτήθηκε το 1954. Η σύζυγός του που γεννήθηκε το ίδιο έτος με αυτόν, απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών. Η ανθρωπότητα αριθμεί περίπου 40 υπεραιωνόβιους, ηλικίας τουλάχιστον 110 ετών, από τους οποίους μόνο οι τέσσερις είναι άνδρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή