Πράκτορες στις νέες ιρακινές δυνάμεις διέθετε ο Σαντάμ

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2003 07:38
A- A A+

Ενας κατάλογος, με τα ονόματα πρακτόρων του Σαντάμ Χουσεΐν, που κατάφεραν να διεισδύσουν στις νέες δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ, που οργανώθηκαν από τους Αμερικανούς, βρέθηκε κατά τη σύλληψη του πρώην ηγέτη του Ιράκ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες που συνέλαβαν τον Σαντάμ το Σάββατο, κοντά στο Τικρίτ, βρήκαν στο κρησφύγετό του μία βαλίτσα, στην οποία μεταξύ άλλων υπήρχε ένας κατάλογος με τα ονόματα Ιρακινών συνεργατών του, που απασχολούνται από την Προσωρινή Κυβέρνηση, ή έχουν προσληφθεί στην αστυνομία, ή σε άλλες υπηρεσίες των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι Ιρακινοί που τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στον κατάλογο που είχε στην κατοχή του ο Σαντάμ Χουσεΐν είναι πράκτορές του που έδιναν πληροφορίες στους αντάρτες που παραμένουν πιστοί στον ανατραπέντα Ιρακινό ηγέτη, σύμφωνα με το ABC, το οποίο επικαλείται ως πηγή Αμερικανό αξιωματούχο, που θέλησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Τα στοιχεία που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Σαντάμ ''είναι χρυσωρυχείο'', δήλωσε χαρακτηριστικά η πηγή του ABC.

Τα άτομα που είναι ύποπτα για συνεργασία με τους αντάρτες θα συλληφθούν και θα εκδιωχθούν από τις κρατικές υπηρεσίες του Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή