Σε κατάσταση συναγερμού οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2003 01:46
A- A A+

Οι διπλωματικές αποστολές των Ηνωμένων Πολιτειών σε ολόκληρο τον κόσμο παραμένουν ανοικτές, έχουν όμως λάβει οδηγίες για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας λόγω των αυξημένων κινδύνων αντιαμερικανικών τρομοκρατικών επιθέσεων, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Όλες οι πρεσβείες και τα προξενεία μας είναι ανοικτά, ως συνήθως. Ωστόσο παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Ρίτσαρντ Μπάουτσερ πρόσθεσε ότι οι διπλωματικές αποστολές ειδοποιήθηκαν χθες Κυριακή να «ανεβάσουν το επίπεδο ασφαλείας» την ίδια στιγμή που το υπουργείο εσωτερικής ασφαλείας ανακοίνωνε ότι ανεβάζει από κίτρινο (αυξημένο) σε «πορτοκαλί» (πολύ αυξημένο) το βαθμό του κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης.

Χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε την προειδοποίηση προς τους απανταχού γης αμερικανούς πολίτες οι οποίοι είτε ταξιδεύουν, είτε διαμένουν σε άλλες χώρες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω των ενδείξεων ότι η Αλ Κάιντα «προετοιμάζεται να πλήξει αμερικανικά συμφέροντα στο εξωτερικό».

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους κάλεσε τους συμπατριώτες του να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους και τις ασχολίες τους, παρά την κατάσταση συναγερμού που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για την πιθανότητα νέου μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος από την Αλ Κάιντα στη διάρκεια των εορτών.

«Οι αμερικανοί πολίτες πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους, αλλά παράλληλα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κυβερνώντες σε όλα τα επίπεδα εργάζονται όσο σκληρά είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τους αμερικανούς πολίτες», δήλωσε ο αρχηγός του Λευού Οίκου, ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης του Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφαλείας, προκειμένου να εξετασθούν τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, λιμάνια, γέφυρες, πυρηνικά εργοστάσια και άλλους πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή