Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2003 09:29
UPD:09:42
A- A A+

Καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις (9 με 10 μποφόρ). Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες με χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, ενώ προς το βράδυ οι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς.

Για τη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και πρόσκαιρα στα νότια πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται και για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις (9 και τοπικά 10 μποφόρ). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις (9 και αργότερα 10 μποφόρ). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Για αύριο Τετάρτη, 24-12-2003, σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές, καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα βελτίωσης στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι, βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή