Την παρουσία ενόπλων αξιωματικών σε πτήσεις ξένων εταιρειών απαιτούν οι ΗΠΑ

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2003 17:33
A- A A+

Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τις ξένες αεροπορικές εταιρείες να επιβιβάζουν οπλισμένους αξιωματικούς ασφαλείας σε επιλεγμένες πτήσεις τους από και προς τις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια αποτροπής τρομοκρατικών επιθέσεων. «Ζητάμε από τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να αναλάβουν αυτήν την προληπτική δράση στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας να κάνουμε ασφαλείς τις πτήσεις για τους Αμερικανούς και ομοίως για τους επισκέπτες» μας, τονίζει ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τομ Ριτζ σε ανακοίνωσή του.

Για το σκοπό αυτό τέθηκε σε ισχύ από την Κυριακή, ειδικό μέτρο μετά από έκτακτη τροποποίηση των κανονισμών ομοσπονδιακής αεροπλοΐας, βάσει του οποίου δίνεται άδεια στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να απαιτεί την επιβίβαση ένοπλων αξιωματικών της ασφάλειας σε αεροσκάφη που πετούν στον αμερικανικό εναέριο χώρο.

«Από τους διεθνείς αερομεταφορείς θα ζητείται τώρα -όποτε κρίνεται απαραίτητο- να επιβιβάζουν σε καθορισμένες πτήσεις ενόπλους, εκπαιδευμένους, κυβερνητικούς αξιωματικούς επιβολής του νόμου. Αυτό θα αποτελεί ένα επιπρόσθετο μέτρο προστασίας», καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία επαναλαμβάνεται η ανησυχία του αμερικανικού υπουργείου ότι η Αλ Κάιντα ενδέχεται να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη σε νέες επιθέσεις.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή