Μετά την Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του Κινήματος στις 14/2, οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2003 18:44
A- A A+

Μετά τις 14 Φεβρουαρίου αναμένονται εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ καθώς τότε θα συγκληθεί η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του Κινήματος, όπως αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με το Γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο κ.Χρυσοχοϊδης, στη Συνδιάσκεψη θα συζητηθεί το εκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ όπως είχε αποφασιστεί σε παλαιότερη συνεδρίαση του Ε.Γ..

Δύο σημαντικά στοιχεία του προγραμματισμού του κόμματος, τα οποία είτε έχουν ήδη εφαρμοστεί είτε έχουν μπει στη διαδικασία εφαρμογής τους, είναι το κλείσιμο των ψηφοδελτίων του κυβερνώντος κόμματος και η έγκριση του εκλογικού του προγράμματος.

Στον προγραμματισμό του κ. Σημίτη για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνεται, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η παρουσία και ομιλία του σε εκδήλωση που θα γίνει στον Πειραιά στις 18 Ιανουαρίου. Σημειολογικά αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πειραιάς είναι η εκλογική περιφέρεια του Πρωθυπουργού και η 18η Ιανουαρίου, η ημερομηνία ανάδειξής του στο πρωθυπουργικό αξίωμα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το 1996. Στις 18 Ιανουαρίου 2004 ο κ. Σημίτης συμπληρώνει οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στο αξίωμα του Πρωθυπουργού και καθίσταται ο μακροβιότερος Πρωθυπουργός της χώρας.

Στο πρόγραμμα του κ.Σημίτη περιλαμβάνονται επίσης η επίσκεψή του στο πατρικό του σπίτι στο Κορακοχώρι Ηλείας την Πρωτοχρονιά. Την 6η Ιανουαρίου, ημέρα των Φώτων, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά. Στις 12 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί τη σήραγγα των Τεμπών και στις 13 θα συναντηθεί με τους νέους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος. Στη συνέχεια,ο κ.Σημίτης θα περιοδεύσει στην Κρήτη για ένα διήμερο (15 και 16 Ιανουαρίου).

Στη σημερινή συνάντηση των κ.κ. Σημίτη και Χρυσοχοΐδη δεν προσδιορίστηκε η ημερομηνία συνεδρίασης του Ε.Γ. του Κινήματος, στην οποία πρόκειται να συζητηθούν (σύμφωνα με αναφορά του Πρωθυπουργού) οι πολιτικές εξελίξεις, αλλά ούτε και η συνεδρίαση της Κ.Ε..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή