ΠΑΣΟΚ : «Νίκη σε βουλευτικές και δημοτικές εκλογές»

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2001 07:19
UPD:09:01

A- A A+

Καθαρή και δυνατή εντολή ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κηρύσσοντας χθες τις εργασίες του 6ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. «Ζητώ μια καθαρή και δυνατή εντολή, μια ξεκάθαρη απάντηση σε υπεκφυγές και αρνήσεις, που δεν τολμούν να πουν το όνομά τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να αφήσει τη μεγάλη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ να φυλλορροήσει σε μία μίζερη εσωκομματική εσωστρέφεια ατεκμηρίωτων πολιτικών ανταγωνισμών, και σε μια διελκυστίνδα προσωπικών ανταγωνισμών.

Ο πρωθυπουργός έθεσε τρεις στόχους στην οικονομική ανάπτυξη, το νέο κοινωνικό κράτος, και την ολόπλευρη ενδυνάμωση της διεθνούς θέσης της χώρας και προσδιόρισε ως επόμενους σταθμούς, τη νίκη στις δημοτικές εκλογές το 2002, την επιτυχημένη προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2003 και τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές του 2004.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι, βασικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η Δεξιά, η οποία όπως είπε, καταφεύγει σε έναν άκρατο και επίμονο καιροσκοπισμό. Ο κ. Σημίτης έκανε ένα ακόμη βήμα, προς το παρελθόν, «εκεί θα τον κατατάξει», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή