Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2002 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στα πελάγη θυελλώδεις και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις. Σταδιακά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και βόρεια και αργότερα στα υπόλοιπα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -12 έως έναν βαθμό, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από μείον έξι (-6) έως έξι βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από τέσσερις έως εννέα βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα νότια, λίγα χιόνια στα ορεινά, στα κεντρικά και τα βόρεια πεδινά προβλέπονται για αύριο Πέμπτη σε όλη της χώρα. Σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα πυκνώσουν πρώτα στα βόρεια και στη συνέχεια θα επεκταθούν νοτιότερα, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νότιες θαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα αυτά μετά από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί που σταδιακά στα πελάγη θα γίνουν θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τον Βορρά προς το Νότο.

Νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού προβλέπονται σήμερα για την Αττική, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά τοπικά θυελλώδεις, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον έναν (-1) έως πέντε βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια του νομού θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον οκτώ (-8) βαθμούς έως έναν βαθμό Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή